ROMA KUPILA "FRANCUSKOG DE ROSSIJA" Lyonov kapetan došao za siću

Foto: AS Roma

NASTAVLJA se velika rekonstrukcija Rome pod novim sportskim direktorom Monchijem. Kralj transfera, koji je taj naslov zaslužio u Sevilli, nastavlja prodavati skupo i kupovati jeftino i u novom klubu.

Salaha, Rudigera i Paredesa, koji su kupljeni za ukupno 30 milijuna eura, prodao je Liverpoolu, Chelseaju i Zenitu za 111 milijuna. 
 
Monchi je pak doveo Ricka Karsdorpa, desnog bočnog novog nizozemskog prvaka Feyenoorda, za 14 milijuna eura, što se smatra sjajnim poslom s obzirom na to da bek ima tek 22 godine, a željeli su ga brojni europski velikani.
 
Defenzivni dio momčadi dodatno je ojačao daleko iskusnijim (29) Hectorom Morenom, meksičkim stoperom PSV-a, koji je došao za samo pet milijuna eura, a jednako toliko je Lyonu plaćen godinu mlađi defenzivni vezni i najnovije pojačanje Rome.
Maxime Gonalons, dosadašnji kapetan francuskog velikana, za kojeg je odigrao preko 330 utakmica i gdje je proveo dvije trećine života, godinu dana prije isteka ugovora pušten je u Romu za sniženu cijenu.
 
Iako je zadnje dvije sezone odigrao ispod do tada vrhunske razine, Gonalons je upravo tip igrača kakav nedostaje Romi, posebno nakon prodaje Paredesa. 
 
Gledajući Romine utakmice prošle sezone, bilo je očito da su De Rossi i Strootman izraubani na centru zbog prevelikog broja utakmica i nedovoljno dobrih zamjena, pa je Roma zbog toga u pravilu ostajala bez daha i pluća, te često panično spašavala već upisane pobjede.

Gonalons bi, kao iskusni defenzivac koji dijeli dosta karakteristika s novim kapetanom, trebao biti od velike pomoći Romi, posebno stoga što De Rossi za tri tjedna navršava 34 godine.
 
Kao i nasljednik Tottijeve trake, on je poveznica između obrane, od koje preuzima loptu, te veze i napada, prema kojima je distribuira, a poput De Rossija, u nuždi može zaigrati i kao stoper.
 
Ako Roma u novoj sezoni bude igrala 4-3-3, Gonalons bi mogao mijenjati kapetana i držati sredinu s Nainggolanom i Strootmanom, dok bi u varijanti 4-2-3-1 čuvao leđa ofenzivnoj četvorci zajedno s De Rossijem.

Pročitajte više