Roma najavila čudo u Madridu, ali Real želi razbiti talijansko prokletstvo

Foto: Guliver Images/Getty Images, Hina, Index Fotomontaža

"OD SVOJIH igrača tražim nemoguće", poručio je trener Rome Luciano Spalletti uoči uzvratnog dvoboja osmine finala Lige prvaka. Njegova momčad s dva gola zaostatka iz prve utakmice stiže u Madrid na Santiago Bernabeu, a tamo ih čeka motivirani Cristiano Ronaldo, koji je u prošlom kolu zabio četiri gola. Da stvari budu još teže po talijansku momčad, Realu se vratio dirigent Luka Modrić.

"Moramo zabiti što je ranije moguće, a ako uspijemo u tome tko zna što će se dogoditi. Bitno je samo da se ne predamo, da ne padnemo psihološki. Ako vidim da netko od igrača ne razmišlja poput mene, neće ni trenirati", oštar je bio Spalletti.

Trener Rome smatra kako je njegova momčad nezasluženo izgubila u prvoj utakmici odigranoj u Rimu.

"Nismo imali sreće. Mislim da rezultat iz prvog dvoboja nije bio realan", dodao je Spalletti.

Pjanić: Idemo po čudo!



BiH reprezentativac Miralem Pjanić najavio je čudo u Madridu.

"U prvoj utakmici Real je kaznio naše greške. Tako vam je to u vrhunskom nogometu, detalji odlučuju. Bez obzira na sve, mi idemo u Madrid po čudo. U nogometu je sve moguće", rekao je Pjanić.

Zidane: Roma nas može eliminirati



S druge strane, Zinedine Zidane s veseljem dočekuje okršaj s Romom. U momčad mu se vraćaju oporavljeni Gareth Bale i Luka Modrić. Iako je njegova momčad slavila u prvoj utakmici s 2:0, trener Reala traži od svojih igrača maksimalnu ozbiljnost.

"Roma je vrlo dobra momčad. Želim vidjeti od svojih igrača kako će reagirati na njihove napadače, hoće li odraditi posao kako spada. Nemojte ni sekunde dvojiti, ako nećemo igrati dobro, Roma nas može eliminirati", upozorio je Zidane.

Francuski stručnjak koji je početkom godine preuzeo kraljevski klub dobro zna što radi i govori. Real je tradicionalno loše prolazio protiv talijanskih klubova. Čak osam puta bio je izbačen u nokaut fazi Lige prvaka. Nakon 2:0 u Rimu, čini se da će napokon pasti talijansko proklestvo.

Real - Roma (od 20:45 sati)

Očekvani sastavi:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco - James, Ronaldo, Bale

Ozlijeđeni: Benzema

Roma: Szczesny - Florenzi, Manolas, Zukanović, Digne - Keita, Pjanić - Salah, Perotti, El Shaarawy - Džeko

Ozlijeđeni: De Rossi, Rüdiger

Pročitajte više