LIGA PRVAKA

ROMA – PORTO 2:1 Talijanska tinejdžerska senzacija razgalila Olimpico

Getty Images

LANJSKI polufinalist Roma stekla je prednost pobjedom nad Portom 2:1 uoči uzvrata na Dragau, a Olimpico luduje za 19-godišnjim veznjakom Nicolom Zaniolom koji je sam srušio Portugalce.

Time je pukao niz Portugalaca od 25 utakmica bez poraza kroz 90 minuta u svim natjecanjima, no za njih to nije katastrofa jer im igra i pobjeda 1:0 na domaćem terenu donose četvrtfinale.

Roma - FC Porto Live Score

Džekina stativa presjek siromašnog prvog poluvremena

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše dobrog nogometa. Vrijedi istaknuti majstoriju večeras sjajnog Edina Džeke koji je u 38. minuti lijepo povaljao Felipea i Militaa, no Ikera Casillasa je spasila stativa.

Nastavak donosi jači tempo i otvoreniju igru pa u 57. minuti Danilo Pereira prijeti poslije kornera, tik uz stativu Mirantea. U 68. Lorenzo Pellegrini tuče s desetak metara, Casillas spreman, no dvije minute poslije nema Portu spasa.

Nova talijanska senzacija

Nicolo Zaniolo, 19-godišnji talijanski ofenzivac koji ove sezone igra sjajno, bio je strijelac. Zabio je Casillasu nakon asistencije Džeke, pucao je s desetak metara neobranjivo u desni kut španjolske legende.

Šest minuta kasnije ponovno senzacionalni Zaniolo zabija Casillasu poslije odbijanca. Džeko je prethodno pogodio stativu.

Porto zabio iz jednog od dva udarca u okvir

Ipak, Porto se vraća u igru za četvrtfinale 11 minuta prije kraja. Bio je to kiks obrane Rome, Soares je htio pucati, nije uspio pa je lopta stigla Adrianu Lopezu koji se dobro snašao ispred Mirantea i pogodio za 2:1.

U zadnjim sekundama Džeko se opet majstorski snašao, pucao, no Casillas je bio spreman.

Uzvratna utakmica u Portu igra se 6. ožujka.

Pročitajte više