Roma razbila Chievo i prestigla Napoli

Foto: Getty Images / Guliver Image

ROMA je pobijedila Chievo na Olimpicu s 3:0 u 37. kolu Serie A i privremeno zasjela na drugo mjesto, ispred Napolija koji večeras gostuje kod Torina od 20:45 sati. Momčad Luciana Spallettija povela je 18. minuti golom Radje Nainggolana. U 39. Miralem Pjanić sjajno je centrirao iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Antonio Rudiger zabio glavom na drugoj vratnici, dok je točku na i stavio upravo Pjanić nakon maestralne asistencije Francesca Tottija u 85. minuti.

Rimska ekipa potpisala je 13 pobjedu u posljednjih 16 prvenstvenih utakmica (uz tri remija), dok pred svojim navijačima u posljednjih 12 susreta ne zna za poraz (osam pobjeda i četiri remija) te trenutačno drži drugo mjesto koje garantira direktan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, kao i kompletni drugi dio natjecanja. Napoli večeras čeka teško gostovanje kod Torina i vjerujemo da možemo na kraju osvojiti drugo mjesto, što bi bio veliki uspjeh. Što se tiče moje budućnosti - u nogometu se nikada ne zna", ostao je misteriozan Pjanić.

Također, Totti je upisao 600. utakmicu u Serie A, a ispred njega su samo legenda Milana Paolo Maldini (647) te legenda Intera Javier Zanetti (615).

Pročitajte više