Propala je najveća Dinamova želja. Kent odabrao drugi klub

Foto: Profimedia

RYAN KENT, engleski krilni napadač kojeg je želio Dinamo, ipak ne dolazi u Maksimir. Fabrizio Romano, a i jako dobro upućeni turski novinar Yagiz Sabuncuoglu, objavili su da je Kent otputovao na liječnički pregled u Rim i da će kroz par sati biti predstavljen kao novi igrač Lazija.

"Sve je dogovoreno. Lazio i Fenerbahče su se dogodili oko posudbe do kraja sezone, a Talijani imaju i opciju otkupa njegova ugovora. Rezerviran je termin za liječnički pregled i ugovori će biti uskoro potpisani", objavio je Fabrizio Romano, a Sabuncuoglu je dodao da Lazio Kenta može na ljeto otkupiti za pet milijuna eura.

Dinamo bi posudba koštala 700.000 eura

Tako je propao velika Dinamova želja, ali hrvatski prvak u startu nije imao previše šanse. Kako smo ranije pisali, Kent nije bio pretjerano zainteresiran za odlazak u Dinamo i tu opciju bi eventualno razmatrao ako bi mu sve drugo propalo. Htio ga je saudijski Al Ettifaq, u kojem bi ga vodio bivši trener Steven Gerrard, ali se nije uspio dogovoriti oko plaće.

Imao je mogućnost odlaska i u Championship pa čak i u Rangers, iz kojeg je ljetos otišao u Tursku kao slobodan igrač. No bio je neodlučan, klubovi su se okrenuli drugim opcijama i Kent je na kraju odabrao Lazio.

Nije poznato što su Talijani dogovorili s Fenerom oko posudbe, ali u međuvremenu smo saznali kakav dogovor je Dinamo imao s Turcima. Fenerbahče je pristao na to da nastavi plaćati Kenta dok je u Dinamu, a Zagrepčani su posudbu bili spremni platiti 700.000 eura. 

Pročitajte više