Romano: Pukštas je supertalent, prate ga njemački klubovi i napravit će nešto posebno

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

FABRIZIO ROMANO, talijanski novinar specijaliziran za transfere, u svom podcastu Here We Go govorio je i o Hajdukovom talentiranom Amerikancu Rokasu Pukštasu (19). Predviđa mu lijepu nogometnu budućnost i uvjeren je da će on biti jedan od igrača na koje će se u budućnosti morati obratiti pažnja.

"Taj dečko je supertalentiran. Potpisao je novi ugovor do 2027. godine i trenutačno je jedan od najvećih talenata u hrvatskom prvenstvu, a znamo koliko talenata hrvatska liga proizvodi. Čini se da će taj američki dječak napraviti nešto posebno u budućnost", rekao je Romano i dodao:

"Produžio je ugovor jer je sretan ondje i jer mu je povećana plaća, ali postoje klubovi koji ga prate, posebice njemački. Zapamtite njegove ime, on je vrlo, vrlo talentiran. Ljudi u Hajduku su sigurni da će on biti dio američke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2026. godine."

Ove sezone jedan od najboljih Hajdukovih igrača

Pukštas, američko dijete litvanskih roditelja, došao je u Hajduk prije tri godine bez odštete iz Barcelonine akademije u Americi.

Prošle sezone probio se kao prvotimac, ali je paralelno igrao i za mladu momčad Hajduka, koja je senzacionalno došla do finala Lige prvaka. Za seniore Hajduka odigrao je 37 utakmica, postigao 7 i namjestio 3 gola. Ove sezone jedan je od najboljih igrača ekipe, koju je rezultatski puno koštao njegov jednomjesečni izostanak zbog ozljede.

Pročitajte više