Romano uz rotacijsko svjetlo: Doznajem da Luka Sučić na ljeto odlazi

Foto: Profimedia

LUKA SUČIĆ (21), hrvatska zvijezda austrijskog prvaka Salzburga, na ljeto će napustiti klub jer za njega vlada veliki interes. Ovo piše Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša. Njega na Twitteru prati preko 20 milijuna ljudi, a objava o Sučiću izazvala je gotovo pola milijuna reakcija. 

Uz emotikone rotacijskog svjetla (koji sugerira važnost objave) i hrvatske zastave, Romano piše: "Doznajem kako je izvjesno da Luka Sučić na ljeto napušta Salzburg. Za njega je zainteresirano nekoliko klubova. Ugovor mu završava u ljeto 2025., tako da je ovo zadnja prilika Salzburgu da za njega dobije odštetu. Sučić želi otići i jedan je od onih na koje treba obratiti pažnju ovog ljeta."

Sa Salzburgom je dosegnuo limit, pa želi u neku od najjačih liga

Sučić je hvaljeni ofenzivni veznjak Salzburga sa 119 nastupa te po 14 golova i asistencija za taj klub. Nakon što je s njim osvojio tri austrijska prvenstva i dva kupa te sakupio 22 nastupa u Ligi prvaka, želi u neku od najjačih liga. Sučić je briljirao pretprošle sezone, 2021./22., ali većinu prošle, a i dobar dio ove sezone upropastile su mu teška ozljeda koljena i oporavak od nje. Tako da bi njegove sjajne brojke bile još bolje da nije spomenute tegobe.

Transfermarkt ga procjenjuje na 18 milijuna eura. Nakon što je Hrvat rođen u Austriji prošao sve mlade selekcije Hrvatske, debi u seniorskoj omogućio mu je Zlatko Dalić u jesen 2021. Od tada je sakupio 5 nastupa i put na SP 2022. I ovdje bi bio još istaknutiji da nije bilo problema s koljenom. 

Pročitajte više