Ronaldo: Ne razumijem ovo suđenje za Barcelonu. Prvo Chelsea i Inter, sad i mi

KLJUČNI trenutak sinoćnjeg El Clasica, slažu se igrači Reala i Barcelone, bilo je isključenje Pepea nakon starta na Daniju Alvesu u 60. minuti. No, dok iz Realovog tabora bacaju drvlje i kamenje po sucu Starku, Katalonci brane odluku tvrdeći da je Pepe zasluženo poslan s terena.

Najveći kritičar suđenja, ali i Barceloninog nogometnog stila, bio je Emmanuel Adebayor koji je umjesto Ozila ušao na poluvremenu.

"Igrali smo tri utakmice u nekoliko dana i svaki put ostali bez jednog igrača. To ne mogu vjerovati. Možda je Pepe napravio prekršaj, ali ne mislim da je bio za crveni karton", rekao je Adebayor pa još dodao gasa:

"Nogomet je muška igra. Kad god igrate protiv Barcelone i dotaknete njihove igrače, padaju na pod i plaču kao curice. Kad god napravite kontakt s njihovim igračima, šanse su 50:50 da će pasti na pod, plakati i rukama prekriti lice. I njihov trener i navijači stalno plaču."

Cristiano Ronaldo ponovio je riječi svoga šefa Josea Mourinha.

"Ne razumijem. Jako je teško igrati u ovakvim uvjetima. Bilo je 0:0 i Kaka se zagrijavao tako da bismo posljednjih 20 minuta još više napadali. Nismo igrali dobro, ali je bilo 0:0. Ovo se događa zadnje četiri godine. Barcelona je moćna, jako moćna. Svake godine isto. Prvo Chelsea, onda Inter i sad Real. Ne znam što napraviti."

"Ja sam profesionalni nogometaš i uživam u igri, ali ovakve stvari ti ubiju želju. Volio bih kad bismo mi jednom imali igrača više, teško je igrati sa 10-oricom protiv Barce."

Raul Albiol je bio ljut nakon utakmice.

"Jako smo uzrujani jer je sudac odlučio utakmicu. Tom je odlukom ubio susret i zbog toga imamo ovako loš rezultat."

Xavi Alonso je također razočaran.

"Crveni karton Pepeu je odlučio utakmicu. Susret je išao tijekom kojim smo željeli, nije bilo golova i čekali smo priliku, a onda je isključenje sve promijenilo. Jako smo ljuti zbog toga jer je crveni karton nepošten i Pepe nije zaslužio tu kaznu."

Najsmireniji je bio vratar Reala Iker Casillas.

"Možemo samo šutjeti, pregristi jezik i razmišljati o uzvratu. Bit će jako teško, ali moramo sve pokušati. U početku smo kontrolirali utakmicu, no kad ostaneš bez igrača, a on radi veliki posao, jasno je da se sve promijeni."

Igrači Barcelone: Pobijedio je nogomet

Iz Barceloninog tabora stižu sasvim oprečne izjave. Gerard Pique kritizirao je Realovu taktiku.

"Mislili su da će nas zaustaviti onakvom igrom. Nisu željeli igrati nogomet, nisu željeli imati loptu u nogama. Crveni karton je crveni karton. Pepe je oštro išao na Alvesa i zaslužio ga je, a mislim da je start Marcela na Pedru trebao biti još jedan crveni."


Xavi nije htio govoriti o protivniku.

"Ne želim pričati o Mourinhu, možemo razgovarati o Barceloni. Odigrali smo dobro i ovo je pobjeda nogometa. Zaslužili smo ovaj rezultat jer smo ponovo bili dominantni. Uvijek se trudimo igrati napadački nogomet i zabavljati se na terenu. Real se nadao da ćemo pogriješiti. To im je upalilo u Kupu kralja, ali ne i večeras", rekao je Xavi koji se na inzistiranje novinara osvrnuo na start Pepea:

"Jasno je da je Pepeovo isključenje ispravna odluka."

David Villa smatra da još ništa nije gotovo.

"Bili smo bolji cijelu utakmicu i mislim da je isključenje bio ključni trenutak. To je bio crveni karton i kad pogriješite morate za to platiti. U uzvratu nas čeka teška utakmica."

Javier Mascherano nije htio previše komentirati prekršaj.

"Nemam ništa za reći jer nisam dobro vidio. Meni je važno da je pobijedila naša filozofija igre. Na Camp Nou će biti jako teško, Real je dobar i neće odustati nakon ovog poraza."

Pročitajte više