KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

Ronaldo poslao Portugal na Euro i presudio Srbiji

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKA DRAMA u zadnjem kolu skupine B kvalifikacija za Euro 2020. Srbija i Portugal na utakmicama protiv Ukrajine i Luksemburga borili su se za drugo mjesto koje izravno vodi na prvenstvo. Prvo je ranije osigurala Ukrajina. 

Rasplet nakon današnjih rezultata je da se Ukrajini pridružio Portugal, a Srbija će odlazak na EP tražiti preko dodatnih kvalifikacija

Srbija - Ukrajina 2:2

Luksemburg - Portugal 0:2

Kretanje rezultata:

90.+2 minuta: GOOOL! SRBIJA - UKRAJINA 2:2! Strijelac ARTEM BESJEDIN! Poslije odbijanja lopte po kaznenom prostoru Besjedin je uzima i zabija za bod gostiju u Beogradu i potvrdu da Srbija odlazak na Euro mora tražiti preko dodatnih kvalifikacija. 

86. minuta: GOOOL! LUKSEMBURG - PORTUGAL 0:2! Strijelac CRISTIANO RONALDO! Bernardo Silva odlično je s desne strane proigrao Jotu na petercu zdesna, odakle ovaj puca, a golman Luksemburga brani. Ali na odbijanac na crti natrčava Ronaldo i ovjerava pobjedu. 

56. minuta: GOOOL! SRBIJA - UKRAJINA 2:1! Strijelac ALEKSANDAR MITROVIĆ! Tadić je sjajnom akcijom i asistencijom omogućio Mitroviću da sam zabije iz blizine. Srbija prelaskom u vodstvo ima samo bod manje od Portugala.

39. minuta: GOOOL! LUKSEMBURG - PORTUGAL 0:1! Strijelac BRUNO FERNANDES! Odlično ga je proigrao Bernardo Silva za gol koji učvršćuje poziciju Portugala te dodatno udaljava Srbiju od Eura. 

32. minuta: GOOOL! SRBIJA - UKRAJINA 1:1! Strijelac ROMAN JAREMČUK! Cigankov centrira s desne strane, a Jaremčuk na petercu između oba srpska stopera glavom zabija za izjednačenje. Ovaj rezultat šalje Portugal na Euro, a Srbiju vraća na treće mjesto. 

9. minuta: GOOOL! SRBIJA - UKRAJINA 1:0! Strijelac DUŠAN TADIĆ iz penala! Nakon što je izborio jedanaesterac tako što je Matvijenko njegov udarac zaustavio rukom, Tadić ga je sigurnom realizacijom pretvorio u gol. Srbija je trenutno na Euru, Portugal ne. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više