Kvalifikacije za SP

Ronaldo: Teško se nositi u trenucima kada je cijela nacija uvrijeđena

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO se oglasio nakon što je podivljao, skinuo kapetansku traku i napustio teren prije kraja utakmice u okršaju njegova Portugala i Srbije u Beogradu.

Portugalac je zabio regularan pogodak u sudačkoj nadoknadi pri rezultatu 2:2, ali suci nisu vidjeli da je lopta prešla gol-crtu. 

Napustio teren prije kraja susreta

U trećoj minuti sudačke nadoknade Cristiano Ronaldo je savladao Marka Domitrovića, golmana Srbije koji je istrčao s vrata, i poslao loptu u prazan gol. Ronaldo je već slavio gol, a Mitrović je sjajno na crti još jednom spasio Srbiju nakon šuta Bernarda Silve. On je pokupio odbijanac koji je srpski branič izvadio iz gola i pucao s desetak metara. Međutim, pažnja svih bila je usmjerena na Ronalda, koji je prvo slavio gol, ali je zatim poludio kada je vidio da ga suci ne priznaju.

Nije moglo biti ni VAR provjere jer se u kvalifikacijama za SP ne koristi videotehnologija ni taj sudački asistent. Ronaldo je pobjesnio. Lamatao je rukama, urlao na suce, skinuo kapetansku traku i bacio ju na teren, da bi iskazivanje ogorčenosti na terenu završilo "označavanjem kraja" utakmice i demonstrativnim odlaskom s terena u tunel Marakane, iako je utakmica još trajala.

"Za mene je kapetanska traka najveći ponos"

Njegova reakcija izazvala je veliku pažnju, a on se ovog jutra oglasio preko Instagrama.

"Za mene je najveći ponos i privilegija u mom životu biti kapetan reprezentacije Portugala. Dajem sve i uvijek ću davati sve za svoju zemlju, to se nikada neće promijeniti. Ali postoje trenuci s kojima se teško nositi, posebno kada osjećaš da je cijela nacija uvrijeđena. Idemo dići glavu gore i susresti se s novim izazovom. Idemo, Portugal", napisao je Ronaldo.

Pročitajte više