Ronaldov klub u velikoj krizi: Čeka nas 11 finala i treba nam podrška navijača

Foto: EPA

LEGENDARNI brazilski Ronaldo "Fenomeno" po mnogima je najbolji "čisti" napadač svih vremena, ali kao dužnosnik za sada nije ni izbliza toliko uspješan. Brazilski prvoligaš Cruzeiro, čiji je bivši igrač i aktualni vlasnik, proživljava veliku rezultatsku krizu. 

Nakon uspješnog povratka u brazilsku Serie A prošle godine, klub iz Belo Horizontea sada se nalazi samo bod iznad zone ispadanja. Posljednji ligaški poraz od Flamenga produljio je niz bez pobjede na čak četiri utakmice, a sam Ronaldo morao se oglasiti zbog velikog nezadovoljstva navijača:

"U teškoj smo situaciji i razumijem nezadovoljstvo navijača, vjerujem da ćemo se izvući iz svega ovoga, ali ne mogu razumjeti neprijateljski stav navijača. Treba nam povjerenje. Znali smo da će biti problema u Serie A, prvenstveno financijske prirode, ali odlučili smo se boriti i sada moramo biti zajedno, ne možemo bez pomoći navijača. Do kraja prvenstva je još 11 kola i za nas je to 11 finala."

U Cruzeiru je započeo veliku karijeru

Ronaldo je za Cruzeiro debitirao kao 16-godišnjak i tijekom karijere u Brazilu zabijao gol po utakmici u 34 nastupa. Bio je dio brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1994. kao 17-godišnjak, ali nije zaigrao u pohodu do zlata. Nakon tog ljeta je na savjet reprezentativnog kolege Romarija, koji je ranije igrao u PSV-u, potpisao za nizozemski klub. 

U Europi je odmah eksplodirao i u dvije sezone zabio 54 gola u 58 nastupa, nakon čega je igrao još za Barcelonu, Inter, Real Madrid, Milan i Corinthians. Osvojio je Svjetsko prvenstvo kao najbolji strijelac 2002. godine te Zlatnu loptu u dresu Intera. Pored Cruzeira, Ronaldo je danas vlasnik i španjolskog drugoligaša Real Valladolida.

 

Pročitajte više