Rudeš se žalio na crvene kartone. Stigao je odgovor sudačke komisije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

UTAKMICU 17. kola SuperSport HNL-a Rudeš i Lokomotiva odigrali su bez golova u Kranjčevićevoj. Dvije rezultatski najslabije ekipe lige su, u skladu sa svojim položajem na tablici, odigrale prilično neatraktivnu utakmicu. Veznjak Vanja Vukmanović je u 57. minuti dobio drugi žuti karton zbog naročito grubog starta, ali Rudeš se preko pola sata uspješno branio s desetoricom. Sudac Mario Zebec čak je tri puta pokazivao crveni karton.

Osim Vukmanovića, zbog prigovora je u svlačionicu poslao Josipa Šimunića i Stipu Čondrića, predsjednika i sportskog direktora Rudeša. Zbog toga se Rudeš oglasio priopćenjem, u kojem navodi kako su takve sudačke odluke nepoštene. Redovnim priopćenjem oglasila se i sudačka komisija HNS-a.

"Odluke su apsolutno ispravne"

"Izdane Disciplinske sankcije suca utakmice u minutama 33’, 56’ i 67’ na predmetnoj utakmici apsolutno su ispravne na temelju Pravila nogometne igre. KNS HNS-a očekuje od sudaca prilikom izdavanja disciplinskih mjera primjenu tehničkih naputaka i jasan govor tijela suca utakmice, što je u ovim primjerima izostalo. 

Nesportsko ponašanje službenih osoba u tehničkom prostoru Rudeša slijedom spomenutih incidenata apsolutno je neprihvatljivo. KNS HNS-a podsjeća suce da su obavezni primjenjivati smjernice UEFA-e, KNS HNS-a te djelovati u cilju zaštite “slike” same utakmice, nogometa u globalu, zaštite elitnog hrvatskog natjecanja i Hrvatskog nogometnog saveza u cjelini", stoji u priopćenju Komisije.

 

Pročitajte više