Rukavina: Eduardo me oduševio

S MNOGO je kompleksnih pitanja suočen trener Hajduka Zoran Vulić. U igri koju prikazuje njegova momčad nešto jednostavno ne štima. Škripi u obrani, vezni red kao da to i nije, a napadači s savršeno uklapaju u opće sivilo, tu i tamo pokušavajući dohvatiti zalutale lopte iz srednjeg reda. Ne ide u zraku, ne ide po zemlji. Nakon određnog vremena, odustali smo od bilježenja pogrešnih dodavanja i do kraja stavili plus uz samo jedno ime. Činjenica da je Vladimir Balić jednoglasno proglaše za igrača utakmice, dovoljno će reći o Hajdukovoj igri. 

Dinamo je sinoć izgledao svjetsnim miljama udaljen. I objektivno je uvelike kvalitetnija momčad. No bez obzira na to, Hajduk je izgledao nemoćniji nego se to očekuje. U čemu je problem, upitali smo Splićane dok su napuštali maksimirsku svlačionicu. No, konkretan odgovor nismo dobili.

"Ne znam što da kažem . Kad igramo doma to je neka druga slika.. Zaista ne znam u čemu je problem. Nedostaje nam razumijevanja, jednostavno ne ide." - priznao je vodeći Hajdukov strijelac Mladen Bartolović.

"Nema se što reći, Dinamo je zasluženo pobijedio i nemamo pravo na nikakav prigovor. Imali su još nekolicinu šansi, no na sreću, mi smo imali Balića. Večeras je pokazao top formu i spasio nas je od goreg rezultata. Obranio je nekoliko nevjerojtanih udaraca, skupio je barem deset obrana. Mislim da zaslužuje epitet igrača utakmice. S obzirom na razvoj situacije na terenu, moramo biti itekako zadovoljni rezultatom. Igra se još 90 minuta, nije sve izgubljeno jer 1:0 možemo nadoknaditi." - dodao je.

A trener Vulić nakon susreta odbio je pojedinačno komentirati svoje igrače. Dojma smo i bolje da je tako. Jer stari griješnici stvarali su nove greške, jedino što Dinamovci ovaj put nisu bili raspoloženi da to iskoriste na najabolji mogući način. "Večeras je igrao Hajduk, a ne Ante Rukavina." - bio je Vulićev odgovor na  novinarsko pitanje. No, mladi Hajdukovac nas je preiduhitrio. Nije čekao pitanja, već se nakon susreta kratko pozdravio sa Schildenfedlom i rekao:

"Naravno da nisam zadovoljan, izgubili smo utakmicu. Moja igra? Također nisam zadovoljan. Sreća, nismo izgubili s velikom razlikom i idemo pokušati napraviti nešto u Splitu, uz pomoć naših navijača. Nadam se da će doći u što većem broju."

"Gdje je problem u Hajduku? Prekratko sam tu da bih to mogao znati. No, utakmice s Dinamom ispunjene su nabojem, tu je uvijek teško pokazati pravu igru. Dinamo je dosta moćan, i trkački i individualno, jako su brzi i zaista im čestitam na zasluženoj pobjedi. Igrač utakmice po meni je definitivo Eduardo, zbilja je klasa i oduševio me, iako je i Balić bio jako dobar. Šifa me opet uspio pobijediti, ali pokušat ću mu vratiti u Splitu." - kazao je Rukavina.

O reprezentaciji - svega par riječi. Kaže, sretan je zbog poziva, ali ne i zbor kritika koje je taj poziv pokrenuo. "Jedino što mogu je dati sve od sebe da opravdam povjerenje."

Sinoć je povjerenje trenera Vulića opravdao tek Vlado Balić. Zaslužan je što gosti kući odlaze s pristojnom razlikom.

"Ostvarili smo aktivan rezultat uoči uzvrata, ali daleko od toga da sam oduševljen. Mislim da smo trebali puno bolje odigrati u fazi napada, Dinamo je za razliku od nas stalno stvarao šanse. No, moramo puni optimizma čekati susret u Splitu, jedino tako možemo nešto napraviti. Što se moje igre tiče, igrao sam onako kako treba igrati svaki Hajdukovac i zaista sam ponosan na to." - podvukao je nakon susreta.

D.R.
Foto: V.G.

 

Pročitajte više