Rukometaši Atletico Madrida će dvoranu dijeliti s bikovima

RUKOMETAŠI Atletico Madrida, donedavno poznati pod imenom Ciudad Real, u novoj će sezoni, prvoj nakon selidbe u glavni španjolski grad, igrati u dvorani Vistalegre.

Radi se o objektu izgrađenom 2000. godine. Prima oko 15.000 gledatelja, a dosad je najpoznatiji bio po domaćinstvu brojnim koridama, odnosno borbama s bikovima sasvim uobičajenima u Španjolskoj. Od 2001. do 2005. ova je dvorana bila dom košarkašima Estudiantesa.

Prema pisanju AS-a, Estudiantes je korištenje dvorane plaćao oko 900.000 eura godišnje, dok će cijena za rukometaše Atletica biti znatno manja jer su se odrekli upotrebe dodatnih usluga, poput kafeterije.

"Upravitelji dvorane su nam zajamčili da ćemo je moći koristiti za sve utakmice u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka. Zbog svoga kružnog oblika gledališta posebno je pogodna za praćenje rukometa", objasnio je direktor Atletica Luismi Lopez.

Dvorana se, inače, nalazi u blizini stadiona Vicente Calderon na kojem igraju nogometaši madridskog Atletica. Rukometaši istoimenog kluba bi, pak, premijeru u Vistalegreu mogli imati 4. rujna u utakmici Superkupa protiv Barcelone.

Podsjetimo, klub se zbog financijskih problema prošli mjesec preselio iz Ciudad Reala, gradića u pokrajini Castilla-La Mancha u kojem je i osnovan 1983. godine.

Pročitajte više