KOVAČEV BAYERN

Rummeniggeov glavni zahtjev Kovaču: "Niki je to sve jasno"

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ nije bio siguran na klupi Bayerna ni nakon osvojene dvostruke krune. Podrška čelnika, prije svih Karla-Heinza Rummeniggea, nije bila na nivou. Dvojili su dugo vremena da bi na kraju potvrdili bivšeg hrvatskog izbornika i za sljedeću sezonu.

Pred njemačkim prvakom je rekonstrukcija momčadi, otišli su Robben, Ribery i Rafinha, a sigurno stižu Francuzu Lucas Hernandez i Benjamin Pavard u obranu. To je tek početak nekog novog Bayerna, a Rummenigge je malo okrenuo priču.

"Ne znam klub na svijetu koji bi otpustio trenera nakon osvajanja dvostruke krune", rekao je Rummenigge za Spiegel pa odgovorio zašto nije javno pružao podršku Kovaču:

"Htio sam da se momčad usredotoči na zajednički cilj."

Pred Kovačem su novi izazovi jer predsjednik ima svoje ideje.

"Želim da Bayern ubuduće igra spektakularan nogomet, baš kao što je igrao pod Louisom van Gaalom, Juppom Heynckesom i Pepom Guardiolom. Tu mora biti ponešto tika-take", rekao je pa dodao:

"Uspjeh je dio klupskog DNA, nametnuli smo sami sebi pritisak i svatko tko radi u Bayernu se mora s time znati nositi. Niki je to jasno. Uostalom, ovdje je već bio kao igrač."

Pročitajte više