Rumunjska legenda tvrdi da je utakmica Eura 1996. bila namještena

Foto: Guliver

BIVŠI bugarski reprezentativac Ivo Georgijev prije par dana iznio je niz optužbi za namještanje utakmice zadnjeg kola po skupinama između Španjolske i Rumunjske.

Uoči zadnjeg kola samo je pobjeda Španjolce vodila dalje s Francuzima. U slučaju bilo kojeg drugog rezultata Bugari bi kao drugi otišli u četvrtfinale. Na kraju je Španjolska pobijedila 2:1, a pobjednički gol za Furiju zabio je Amor u 84. minuti.

''Naš problem je bio taj što je Rumunjska pomagala Španjolcima. Pustili su ih da zabiju drugi gol. Kažem vam, to je istina'', kazao je Georgijev bugarskom sportskom portalu Sportal.bg. pa dodao:

"Pogledajte što su rumunjski braniči radili na utakmici protiv Španjolske u posljednjim minutama, namjerno su ih puštali da zabiju gol'', rekao je bivši napadač.

U polemiku se uključio i legendarni rumunjski napadač Florin Raducioiu, koji se složio s izjavama bugarskog kolege i potvrdio je da je završnica te utakmice bila čudna.

''Sad kad to kažete, dali ste mi razmišljati. Činilo mi se da je naša obrana bila potpuno dezorijentirana i da nije znala koga čuvati. Teško mi je reći da je bilo namješteno, ali činjenica je da moji suigrači nisu bili pažljivi'', kazao je veliki Rumunj koji je prvi nogometaš u povijesti koji je zaigrao u svim ligama petice.

Još jedan član te rumunjske reprezentacije, bivši napadač Tottenhama i Seville Ilie Dumitrescu, također je izrazio svoje mišljenje o ovoj kontroverzi. 

"Ne vjerujem u ovu hipotezu. Mi smo tada i matematički ispali i svi su samo čekali da turnir završi i da odemo na odmor.''

Pročitajte više