Rusi uveličali veliku rođendansku feštu Medveščaka: "Ipak nitko nema ovakve navijače!"

SPEKTAKL, fantastična utakmica, prekrasna atmosfera - riječi su koje bi mogle dočarati proslavu 50. rođendana Medveščaka. Krenimo od spektakla koji je započeo izvedbom Ane Rucner koja je zagrijala Ledenu dvoranu odsviravši himnu Medvjeda. Uz gromoglasan pljesak Medvjedi su izašli na led popraćeni ovacijama, a isto tako su popraćeni i gosti iz Moskve.

Susret je započeo žustro s odličnim i brzim akcijama Rusa, međutim Medvjedi su ti koji su prvi poveli. Sertich je snažno opalio po golu, a pak je na putu do gola okrznuo Banhanov štap i ušao u mrežu Jeremenka. Međutim, Rusi su nastavili s agresivnom igrom i ubrzo nakon toga na semaforu je stajao rezultat 1:1. Strijelac za Ruse bio je Mosavljev.

Rusi slomili Medvjede u drugoj trećini

Druga trećina je pripala gostima iz Moskve. U dvadeset sekundi Shafigulin i Volkov zabili su dva gola, Banham je smanjio prednost gostiju na 2:3, međutim tada se pojavio osvajač dva Stanley Cupa Vječeslav Kozlov, koji je fino izbacio nekoliko Medvjeda, i plasirao pak kraj Kristana za visoko vodstvo 2:4.

Visoki tempo Rusa nastavio je Sergej Soin koji je zabio Kristanu za 2:5, a iste je sudbine bio i Ouzas kojem je Soin zabio za 2:6. Medveščak je stao na kraj tom brzom tempu preko Morencyja čiji je pogodak za 3:6 završio drugu trećinu.

Zadnja trećina pripala je Medvjedima koji su do kraja susreta uspjeli zabiti još jedan gol, a upravo je Banham bio strijelac. Valja još spomenuti kako je Ouzas imao nekoliko fantastičnih obrana, a moramo posebno istaknuti jedan podatak kako je utakmica odigrana bez isključenja, što je prilično zadivljujuće pošto je riječ o hokejaškoj utakmici.

Kozlov: Medveščak bi mogao igrati u KHL ligi

Da je oko Medveščaka vladala prava rođendanska atmosfera svjedoči i legendarni Vjačeslav Anisin koji nije bio baš spreman izaći na led, kako je najavljeno, već je mahnuo publici s pristojnim zakašnjenjem.

Navijači nisu zamjerili nekadašnjem članu šampionske momčadi Medveščaka s kojom je osvojio Prvenstvo Jugoslavije u sezoni 1988/1989. U svom portfelju član ruske i sovjetske kuće slavnih ima čak tri naslova svjetskog prvaka (SSSR) te osam naslova europskog klupskog prvaka.


Najveća zvijezda spektakla koji je imao all-stars miris (i rezultat) svakako je bio Vjačeslav Kozlov, koji na kontu ima više od tisuću utakmica u NHL ligi.

"Bilo je sjajno igrati u Zagrebu. Publika je odlična, stvorili su pravu atmosferu. Mislim da bi Medveščak svakako mogao igrati u KHL-u, bilo bi to dobro za ligu i za publiku. Već imamo jednu ekipu iz Slovačke i utakmice su uvijek sjajne", rekao je Kozlov.

Kristan: Vidi se da su Rusi iznad Ebela, ovo je bio lijep poklon navijačima

Vratar Medveščaka Robert Kristan ne može procijeniti pravu snagu Medvjeda u odnosu na Ruse koji vrijede nekoliko desetaka milijuna dolara.

"Teško je to uspoređivati. Ovo je praktički bila all-stars utakmica, ni mi ni oni nismo igrali na sto posto, no vidi se da su iznad Ebela. Oni su praktički NHL tim. Pustimo da se stvari razvijaju, možda nas netko iznenadi pa odemo u KHL. Bio je ovo lijep poklon našim navijačima.

Mladi Ivan Šijan bio je oduševljen posjetom jake ruske ekipe.

"Navijao sam za njih kao mali, za mene je ovo bila posebna utakmica. Naučio san nešto danas i učit ću i dalje. Medveščak u ruskoj ligi? To je vrh hokeja, bolje od toga ne bi moglo. Ali jedno je sigurno, Rusi ne mogu navijati kao mi"

Pročitajte više