Rusija i Lužnjiki eksplodirali od sreće! Pogledajte kako slave povijesni uspjeh

Foto: EPA

RUSIJA se pobjedom nad Španjolskom nakon lutrije jedanaesteraca (1:1 / 4:3) plasirala u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

>> ŠPANJOLSKA - RUSIJA 3:4 Španjolska ispala nakon penala, Rusija čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

>> Španjolska u suzama nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva: "Prokleti penali!"

"Nikada nećemo zaboraviti današnju pobjedu!" složni su ruski mediji nakon veličanstvenog plasmana u povijesno četvrtfinale nacionalne reprezentacije.

Zaključno sa Svjetskim prvenstvom u Italiji 1990. godine, Rusija je na svjetskim smotrama nastupala kao sovjetska nogometna reprezentacija. Kao najveći uspjeh i dalje se spominje osvojeno četvrto mjesto u Engleskoj 1966. godine.

Počevši s plasmanom u Sjedinjene Američke Države 1994. godine, kvalificirala se još na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu 2002. te u Brazilu 2010. godine.

Na spomenutim je turnirima ispadala već u grupnoj fazi, no na tekućem Svjetskom prvenstvu u Rusiji izborila je - barem zasad - četvrtfinale.

Ruski vratar Igor Akinfejev, koji se proslavio s dva obranjena jedanaesterca, izabran je za najboljeg igrača utakmice.

"Nisam najbolji pojedinac. Najbolji igrač utakmice je naša momčad, kao i naši navijači", ponizno je poručio kapetan ruske reprezentacije za mrežni portal Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

"Igor Akinfeev je ruski heroj", naslov je Eurosporta. 

"Nevjerojatna priča! Rusi su igrali protiv mnogo kvalitetnijih Španjolaca, ali još su se kvalitetnije branili. Sačuvali su svoje živce u ključnim trenucima. Rusi, svaka vam čast", poručio je legendarni engleski napadač Alan Shearer u studiju BBC-ja.  

"Dramatična završnica pripala je Rusiji", javljaju europski mediji.

"Španjolska se opustila, a možda i pogubila sa svojim stilom. Moraš se mijenjati. Španjolci su dobili ono što su zaslužili", izjavio je Rio Ferdinand, straučni komentator BBC-ja.

"Španjolskoj presudili penali", "Penali slomili španjolska srca", naslovi su španjolskih medija koji oplakuju, najblaže rečeno, senzacionalni poraz. 

"Uvijek je bolno kad god ispadnete sa Svjetskog prvenstva. Oni su čekali penale, to je bio jedini način na koji su nas mogli napasti. Kao kapetan, ponosan sam na igru momčadi", rekao je nakon poraza španjolski branič Sergio Ramos.

"Rusija trijumfira nakon pobjede nad Španjolskom! Da, vjerovali smo", piše ruski Sports.

Stadion Lužnjiki eksplodirao je od sreće nakon posljednje obrane vratara Akinfejeva, junaka današnje pobjede nad Španjolskom. 

Pročitajte više