LIGA NACIJA

RUSIJA - SRBIJA 3:1 Srbi golčinom i komičnim kiksom poraženi na početku Lige nacija

Foto: EPA

RUSIJA je s 3:1 pobijedila Srbiju u prvom kolu Lige B Uefine Lige nacija na Dinamovom stadionu u Moskvi.

Rusija je povela u 48. minuti golom iz penala Artema Dzyube, koji ga je sam izborio. Pao je nakon povlačenja Strahinje Pavlovića i zatim bez problema savladao Marka Dmitrovića.

Srbiju je dotukao prekrasan gol Vjačeslava Karavajeva iz 69. minute, kada se ruski bek iz Zenita namjestio na udarac desnom nogom s nekih 18 metara. Smjestio je tu loptu u lijeve rašlje srpskog gola.

Goste u život kratko vraća Aleksandar Mitrović u 78. minuti. Darko Lazović je probio desnu stranu i ubacio loptu kroz peterac gdje ju je dočekao Mitrović, koji to rutinski završava.

Međutim, ruski kapetan Dzyuba rješava utakmicu tri minute kasnije komičnom pogreškom Nikole Maksimovića, posljednjeg čovjeka srpske obrane.

Maksimović, inače igrač Napolija, imao je loptu u posjedu na 20-ak metara od svog gola i kada ju je htio dodati naprijed, poskliznuo se i pao na tlo. Poklon je dočekao Dzyuba, koji je došao do prilike za šut i, mora se priznati, lijepo pogodio za konačnih 3:1 Rusije.

Rusija za tri dana gostuje u Mađarskoj, Srbija isti dan dočekuje Tursku. U drugoj utakmici skupine Mađarska je slavila u Turskoj 1:0 golom Dominika Szoboszlaija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više