Kvalifikacije za SP

Ruski izbornik: Bio bih potpuni idiot kad bih rekao da mi je ova utakmica manje važna

Foto: Mike Kireev/Guliver Image

IZBORNIK ruske reprezentacije Valerij Karpin i branič Georgi Dzikija na konferenciji za medije u Splitu najavili su sutrašnji ogled odluke protiv Hrvatske.

Dzikija: Ne razmišljamo o neriješenom rezultatu

Dzikija se na početku konferencije za medije složio s ranijim izjavama izbornika Karpina: "Uopće ne razmišljam o neriješenom rezultatu. Došli smo igrati nogomet", kratko je prokomentirao pa otkrio i da je potpuno spreman nakon što je imao lakših problema s ozljedom.

Osvrnuo se potom na to što će Ruse sutra dočekati puni Poljud: "Istina je da će to biti veliki plus za Hrvate. Mi ćemo se usredotočiti na svoju igru, a siguran sam da ćemo vidjeti i čuti neke naše navijače."

Nije želio izdvajati pojedince u momčadi Hrvatske, a ni komentirati izjave hrvatskih nogometaša i izbornika koji su istaknuli da su puni samopouzdanja: "Gledali smo i dosta smo proučavali igru Hrvatske. Ne bih ulazio u detalje, a posebice ne bih nikog izdvajao. Hrvatska ima puno dobrih igrača, obratit ćemo pažnju na cijelu momčad. Ne bih se osvrtao na to što Hrvati govore. Mi smo dobro raspoloženi i spremni za utakmicu. Svi znaju da je ovo i za nas odlučujuća utakmica te je najbitnije ono što će se sutra pokazati na terenu."

Karpin: Ovo nije najvažnija utakmica moje karijere

"Pred svakom utakmicom se jednako osjećam, svaka je jednako važna. Moja najvažnija utakmica u karijeri je bila utakmica između Rostova i Urala, a ovdje ako izgubimo postoji i druga šansa preko dodatnih kvalifikacija. Tada nije bilo druge šanse", započeo je ruski izbornik odgovorom na pitanje je li mu ovo najvažnija utakmica u karijeri.

Ruski novinari zatim su ga upitali ne boji li se da bi mu ovo sutra mogla postati najvažnija utakmica u karijeri, na što je on odgovorio: "Kad bih rekao da mi je ova utakmica manje važna, onda bih bio potpuni idiot. Pitali ste me koja je najvažnija utakmica u mojoj karijeri i zato sam tako odgovorio. Naravno da je ova utakmica važna i za mene i za sve Ruse."

"Nije tajna da će igrati Dzikija i Barinov, ostalo ćete vidjeti sutra", osvrnuo se na Dalićevo predviđanje njegovih prvih 11 ranije na konferenciji za medije pa i prokomentirao Dalićeve riječi da će Rusija igrati onoliko koliko joj Hrvatska dozvoli: "To je sto posto točno. Nikad se ne događa da jedna momčad istrči, a da druga stoji i gleda. Obje momčadi žele igrati napadački nogomet, ali vidjet ćemo kakva će biti situacija na terenu."

Ruski novinari su ga također pitali što će reći svojoj momčadi u svlačionici i ima li razlike u pripremi u odnosu na prvu utakmicu protiv Hrvatske.

"Ne vidim tu nikakav problem. Zamislite da imate situaciju da nam je potrebna pobjeda te da nam remi nije dovoljan. Ajde zamislite da pitamo Hrvate bi li se zamijenili s nama ili mi vi odgovorite na to pitanje. Mislim da nam je ova utakmica lakša nego prva jer su igrači dulje vrijeme zajedno. Nema nepoznanica kod Hrvatske, vidjet ćemo hoće li igrati 4-3-3 ili u rombu kao što je igrala u Rusiji."

Pročitajte više