Ruud Gullit na klupi Crvene Zvezde?

TRENER Crvene Zvezde mogao bi postati Ruud Gullit. Ovakve se špekulacije već neko vrijeme potežu po medijima iz susjedne nam Srbije, a u posljednje su vrijeme sve glasnije.

Nakon što je prošle sezone Crvena Zvezda zabilježila slabe rezultate, kompletna je uprava dala ostavke. Crveno-bijele bi navodno mogao preuzeti veliki nogometni znalac Ruud Gullit, koji je prošle sezone trenirao nizozemski Feyenoord.

Ovakav razvoj situacije ne bi trebao začuditi jer je momčad Partizana prije nekog vremena vodio Lothar Matthaeus, danas mađarski izbornik.

U razgovoru za Blic, Željko Petrović, koji je bio Gullitov pomoćnik u Feyenoordu, potvrdio je špekulacije: "U ponedjeljak sam razgovarao s Gullitom, ali nismo spominjali Crvenu Zvezdu. Nije tajna da se on čuo s predsjednikom Draganom Piksijem Stojkovićem i sada je na njima da se dogovore."

"To je realno, zašto ne bi bilo? Međutim, jedno morate shvatiti. Gullit odlučuje sam za sebe. Ruud i ja smo veliki prijatelji, ali prijateljstvo je jedno, a posao nešto sasvim drugo. On mi nije rekao što je odlučio, a ja ga nisam pitao. Jedino predsjednik Stojković i on znaju pravu istinu." - dodao je Petrović.

O tome može li stranac voditi momčad Crvene Zvezde, Petrović, koji je odbacio mogućnost da eventualno postane Gulltiov pomoćnik, kaže: "Može, naravno. Jedino je potrebno da mu se daju odriješene ruke, a ne da ga smjenjuju poslije prvog neuspjeha. Nigdje u svijetu nema toga da trenere ruši ulica, ili ljudi koji su nebitni u klubovima. Naša je sreća što imamo nogometne bisere koji se praktično rađaju s loptom, dok u Nizozemskoj klince dvije godine morate učiti prvo da trče."

Ruud Gullit je do sada trenirao velike klubove Feyenoord, Chelsea i Newcastle.

41-godišnji bivši nizozemski reprezentativac bio je jedan od najboljih svjetskih igrača krajem 80-tih i početkom 90-tih godina, a za nizozemsku je reprezentaciju zabio 66 golova, te s njom osvojio Europsko prvenstvo 1988.

U AC Milanu proveo je najbolje igračke dane, igrajući s legendarnim Van Bastenom i Rijkaardom.

Pročitajte više