LIGA PRVAKA

S 14 je učio hodati. Sad je na Modrićevo dodavanje zabio kao Roberto Carlos

Screenshot: Daily Motion

ATALANTA - REAL 0:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Iznimno vrijedan gol, koji je Real doveo na korak od četvrtfinala Lige prvaka postigao je Ferland Mendy četiri minute prije kraja.

Opet je zabio golčinu sezone za Real. Prije toga je zaradio crveni karton suparnika

Luka Modrić mu je gurnuo loptu u for, a lijevi bočni Mendy je s 20 metara krasno pogodio donji lijevi kut Atalantinog golmana Pierluigija Gollinija. Lijep i važan gol je za Mendyja tim veći jer ga je postigao daleko slabijom, desnom nogom. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRASNI MENDYJEV GOL NA MODRIĆEVU ASISTENCIJU.

Mendy je prema svim izvjestiteljima bio najbolji igrač Reala koji je, usprkos tome što je već od 17. minute imao igrača više, jedva pobijedio Atalantu. Lijevi bek Reala pokrivao je cijeli teren, zabio gol vjerojatno vrijedan četvrtfinala LP-a, a spomenuti crveni karton, koji je prestrogo dobio Atalantin veznjak Remo Freuler, zasluga je Mendyja. Ne samo zato što se lijepo bacio prilikom kontakta, nego i jer se prije toga sjajno postavio i primio loptu te krenuo sam prema golu. 

Biti najbolje pojačanje Reala prošle sezone nije podvig, ali jest proglašenje nasljednikom najvećeg

Mendyja su španjolski novinari i navijači Reala još puno ranije proglasili daleko najboljim pojačanjem prošle sezone, kada je Real doveo niz novih igrača i na njih potrošio 340 milijuna eura. 

To je lijepo, ali nije teško ove sezone biti bolji od Edena Hazarda, Luke Jovića ili Edera Militaa. Mendy je dobio još veći kompliment time da je golčinom za naslov, dva kola prije kraja prvenstva za pobjedu 2:1 protiv Granade i odličnom dvosmjernom igrom tijekom cijele prošle sezone postao nasljednik Roberta Carlosa, najboljeg lijevog bočnog u povijesti Reala i jednog od najboljih na toj poziciji uopće. 

Čovjek koji ga je doveo: Za mene Mendy nije nikakvo iznenađenje. On je igrač za Real Madrid

Marcela više nitko ni ne spominje jer je zbog prvog gola za Real, o kojem dan kasnije priča cijela Španjolska, glavna tema sedam godina mlađi Mendy (26). Zinedine Zidane, koji ga je otkrio puno ranije, rekao je: "Mendy za mene nije nikakvo iznenađenje. Kada sam se vratio u Real, inzistirao sam na njegovom dolasku. On je igrač za Real Madrid."

S 14 je opet učio hodati. Doktori su mu rekli da više nikada neće igrati nogomet

Mendy je najtežim putem došao do ovakvih komplimenata. Oca je izgubio kada je imao samo 11 godina i bio na probi u PSG-u. S 14 godina dobio je artritis u lijevom kuku, zbog čega je šest mjeseci proveo u kolicima prije nego što je počeo ponovno hodati. Doktori su mu rekli da nikada više neće zaigrati nogomet.

Međutim, on se nije predavao. Otišao je u četvrtoligaš Mantois, a to je bio most na putu do Le Havrea, kluba koji je razvijao Paula Pogbu, Lassanu Diarru i Dimitrija Payeta. Od tamo ga je 2017. kupio Lyon uz odštetu od pet milijuna eura.

Najbolji preprodavač i ovdje je potvrdio reputaciju

Bio je to poslovično sjajan posao Lyona. Mendy se u samo dvije sezone dokazao kao jedan od najboljih lijevih bočnih u Europi, a Lyon ga je prošlog ljeta prodao Realu deset puta skuplje nego što ga je platio. 

Željeli su ga Barcelona i Atletico, ali Zidaneu nije mogao reći ne

Mendyja su željela dovesti i druga dva najveća španjolska kluba, Barcelona i Atletico, ali na njegovom dolasku je "inzistirao" trener Reala.

Pročitajte više