Sada je jasno. Hrvatskoj za čudo igraju dva scenarija u drami zadnjeg kola

Foto: Profimedia

RUKOMETAŠICE Švedske osigurale su četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su pobijedile Mađarsku 26:22 i tako Mađarice izbacile iz borbe za nokaut fazu. Šveđankama će za potvrdu prvog mjesta trebati barem bod protiv Crne Gore, što bi Hrvaticama otvorilo mogućnost plasmana u četvrtfinale.

Dva scenarija?

Za to postoje dva scenarija. Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale. Ako pak Hrvatice protiv Mađarica osvoje bod, za plasman u četvrtfinale trebala bi im pobjeda Švedske nad Crnom Gorom. Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na rezultat Hrvatske i Mađarske.

Kolo prije kraja u grupi 1, Hrvatska je pobijedila Kamerun 24:15, a Crna Gora je s 29:21 bila bolja od Senegala. Švedska sada ima osam bodova te dakle osigurala plasman, ali iza nje je napeto. Crna Gora ima šest bodova, Hrvatska pet. Jedna od ove dvije reprezentacije će proći.  Ovo su one koje ne mogu dalje: Mađarska s četiri, Senegal s jednim bodom i Kamerun bez bodova.

Zašto bi prolazak Hrvatske u četvrtfinale bio čudo?

Hrvatska bi pobjedom protiv Mađarske mogla proći u četvrtfinale, što je čudo jer je u drugu fazu prenijela samo jedan bod i to izboren protiv lošeg Senegala. Crna Gora mora pobijediti Švedsku za prolazak, a sve ovo jamči dramu u zadnjem kolu.

Pročitajte više