Safina preokrenula meč meč protiv Dementijeve, Kuznjecova ostaje u borbi za broj jedan

ELENI DEMENTIJEVOJ nije bilo dovoljan set , 5:2 i meč lopta. Sve je to uspjela spasiti i preokrenuti Dinara Safina. Bila je to repriza finala u Berlinu koje je također u tri seta dobila Safina. I tada je Dementijeva imala set i breake u drugom i opet je bilo malo. Ruskinja je napravila čak 47 pogrešaka, a Safina je ispalila 66 winnera naprema 50 Dementijeve.

Tako će hrvatski tenis ipak imati nekoga završnici  Roland Garrosa, Željka Krajana nekadašnjeg 80. igrača na svijetu koji od nedavno na sugestiju Ivana Ljubičića radi sa Dinarom Safinom.

Suradnja je krenula od početka sezone na zemlji i rezultati su tu, Safina do sada nikada nije bila u polufinalu jednog Grand Slam turnira.

Sutra je tamo ceka Svetlana Kuznjecova.

Kuznjecova ostaje u igri za svjetski broj jedan

Kuznjecova ostala u igri i za naslov i za broj jedan Svjetlana Kuznjecova je pobijedivši ponovo u polufinalu Roland Garrosa.

Svladavši Kaju Kaneppi 7:5 i 6:1, Kuznjecova je slomila neugodnu Estonku tek sredinom drugog seta, kada je sa dva breaka stvorila prednost koju 22-godišnja Kaneppi vise nije mogla nadoknaditi.  Presudilo je, naravno, iskustvo i kvaliteta Kuznjecove koja je napravila cak 41 winner i 12 manje pogrešaka od Kaneppi (19 naprema 31).

Kuznjecova, jedina tenisačica u završnici sa Grand Slam titulom (2004. je osvojila US Open) i dvostruka finalistica u Parizu, bi mogla i do pozicije br jedan u svijetu ukoliko osvoji Roland Garros.

Foto: AFP

Pročitajte više