ŠAH - VLASTA MAČEK POBIJEDILA MARU JELICU

U organizaciji ŠK Draga, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, u šahovskom domu u Rijeci počeo je tradicionalni, peti po redu velemajstorski turnir šahistica na kojem sudjeluje 10 igračica iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Rusije i Hrvatske. L

Turnir je solidne 7. kategorije i na njemu se mogu osvajati i najviši šahovski naslovi. Prvo kolo bilo je iznimno borbeno, a odlčene su sve partije. U derbiju kola naša olimpijka Vlasta Maček je kao crna nadigrala kolegicu iz reprezentacije Maru Jelicu. Naša jedina velemajstorica Mirjana Medić je nakon vrlo sigurne igre svladala mladu Riječanku Borku Franečišković. Čakovćanka Kristina Šolić je bila na pragu uspjeha protiv Mađarice Monike Grabicz, odbila je i remi, ali je potom grubo pogriješila i izgubila. Andrea Pahor i Ana Grobelšek nisu pružile jači otpor najvećim favoritkinjama Irini Sudakovoj, odnosno Evi Repkovoj.

Rezultati 1. kola: Grobelšek-Repkova 0:1, Pahor-Sudakova 0:1, Šolić-Grabicz 0:1, Medić-B. Frančišković 1:0 i Jelica-Maček 0:1.

Ukupno će se odigrati 9 kola po Bergerovu sustavu natjecanja, a tunrir završava u nedjelju 14. ožujka.

(Hina) xvkov ydl

***********************

(Hina)

Pročitajte više