Šahtar deklasirao Basel, Ocampos u 88. minuti odveo Sevillu u polufinale

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što su polufinale Europa lige jučer izborili Inter i Manchester United, isto su u srijedu navečer uspjeli i Šahtar i Sevilla.

Ukrajinski prvak je u Gelsenkirchenu bez ikakvih problema razbio Basel 4:1, a sve je bilo gotovo nakon 22. minute. Već u 2. minuti Junior Moraes je zabio nakon ubačaja iz kornera, a u 22. je Taison iz odbijanca povisio na 2:0.

Nevjerojatno je što su Ukrajinci sve promašili do poluvremena, a definitivno su prelomili susret u 75. minuti kad je Alan Patrick realizirao penal. Na 4:0 povisio je Dodo dvije minute prije kraja, a počasni gol za slabe Švicarce zabio je Van Wolfswinkel u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Jimenez promašio penal protiv Seville

Puno dramatičnije bilo je u Duisburgu gdje su igrali Wolverhampton i Sevilla. Englezi su bolje ušli u susret, a u 12. minuti su imali veliku priliku nakon što je Adama Traore srušen u šesnaestercu. Penal je izveo Raul Jimenez, ali je to učinio očajno i Bono mu je obranio.

U vrlo izjednačenoj utakmici Sevilla je imala najveću priliku u 63. minuti kad je Rui Patricio obranio veliku priliku En Nesyriju. Kako je utakmica odmicala, obje momčadi više nisu imale snage pa je zadnjih desetak minuta izgledalo kao nekakva niželigaška utakmica.

No, dvije minute prije kraja Sevilla je ipak došla do pobjede. Banega je ubacio s desne strane, a Luis Ocampos lijepim udarcem glavom zabio za pobjedu i prolazak u polufinale.

Sevilla će za finale igrati u subotu protiv Manchester Uniteda, a dan kasnije na rasporedu je drugi polufinalni par Inter - Šahtar. Finale Europa lige igra se 21. kolovoza u Kölnu.

Pročitajte više