DINAMO U LIGI PRVAKA

Šahtarov trener: Bilo bi samoubojstvo da to nisam učinio uoči Dinama

Foto: EPA-EFE

ŠAHTAR je uoči utakmice s Dinamom u Ligi prvaka (srijeda, 21 sat u Zagrebu) kupio mir prvenstvenom pobjedom nad Karpatima 3:0.

Trener Luis Castro odmarao je veliku većinu udarne postave, a na Maksimiru bi Ukrajinci mogli doći bez ozlijeđenih Konopljanke, Krivcova i Solomona koji se ozlijedio na posljednjoj utakmici.

"Rotacije u momčadi su neizbježne u ovakvom ritmu igranja. Da nismo rotirali u Lvivu, bilo bi to samoubojstvo uoči Zagreba. Uostalom, vjerujem svim igračima koje imam u svlačionici i oni su ovom pobjedom potvrdili da na njih mogu računati. Istina, bilo je pogrešaka u našoj igri, u jednom smo trenutku izgubili kontrolu nad utakmicom, ali uspjeli smo zgodicima u drugom dijelu vratiti mirnoću i osigurati bodove", rekao je Castro.

Ukrajinski novinari pitali su ga koliko kvaliteta ukrajinske lige utječe na nastupe momčadi u Ligi prvaka.

"Svi znamo u kojim se zemljama igra najbolji nogomet. A u svim ostalim zemljama vode se ovakve rasprave. Slično je i u mom Portugalu, jasno je da domaće prvenstvo utječe i na igre u Europi - što je jača konkurencija u nacionalnom natjecanju, veći su izgledi da će klub dobro igrati i u Europi. Ali, za lošije rezultate u Europi ne treba tražiti izgovore u domaćem natjecanju", objasnio je pa završio:

"Svi znamo kako stoje stvari i moramo učiniti sve kako bismo svojim igrama smanjili tu razliku u dvobojima s bogatijim i jačim klubovima. Ne možete li nešto promijeniti, onda se treba suočiti sa stvarnošću."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više