LIGA PRVAKA

SALZBURG - NAPOLI 2:3 Mertens preskočio Maradonu i ušao u povijest

Foto: EPA-EFE

DRIES MERTENS drugi je najbolji strijelac u povijesti Napolija, koji je slavio 3:2 kod Salzburga u trećem kolu Lige prvaka. 

Belgijski napadač zabio je dva gola za talijanski klub i stigao do ukupno 116. golova u dresu Napolija. Time je na vječnoj ljestvici preskočio legendarnog Diega Maradonu, koji je 115 puta zabijao za klub pod Vezuvom. Jedina je razlika što je Argentinac to napravio u 259 utakmica, dok je Belgijancu večerašnji susret 292. u dresu Napolija.

Na prvom mjestu najboljih strijelaca Napolija nalazi se Marek Hamšik sa 121 golom, tako da je vjerojatno da će ga Mertens prestići u ovoj sezoni.

Gosti su poveli u 17. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom zaokružio baš Mertens. Izjednačio je Erling Braut Haaland iz jedanaesterca u 41. minuti postigavši već peti gol ove sezone u LP. Međutim, Mertens je u 65. minuti svojim drugim golom na utakmici doveo Napoli u novo vodstvo, ali se Salzburg još jednom vratio u 74. minuti drugim golom mladog Norvežanina, koji je postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je u prva tri nastupa zabio čak šest golova.

No, samo minutu kasnije Mertens je ubacio s desne strane, a Insigne zabio za 3:2.

Na ljestvici vodi Napoli sa sedam bodova, Liverpool ima šest, Salzburg tri, a Genk jedan bod.

 

Pročitajte više