regija

Samo 13 država nije prekinulo nogomet u Europi. Jedna od njih je i Srbija

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL, Getty Images

DO DANAS je srpska Superliga bila jedno od rijetkih nogometnih natjecanja koje se moglo igrati pred publikom. Ipak, u petak, dan uoči odigravanja 26. kola, došlo je do očekivane promjene.

>> Pratite sve najnovije vijesti i informacije te upute za sportaše i navijače o koronavirusu i sportu na linku OVDJE.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na izvanrednoj konferenciji za javnost obavijestila je javnost da su i nogometni stadioni zatvoreni za navijače te da će se prvenstvo nastaviti igrati bez publike, pišu srpski mediji

UEFA broji ukupno 55 članica, a samo njih 13 nije zaustavilo prvenstvo zbog koronavirusa. Među njima je i Srbija, a ostali su Island, Mađarska, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Azerbajdžan, Crna Gora, Finska, Gibraltar, Kosovo i Turska. 

Srbi se pitaju što će biti ako se prvenstvo ukine, hoće li ono završiti i tko će osvojiti titulu. Mondo piše da će u tom slučaju Zvezda uzeti titulu, a da ispadanja iz lige najvjerojatnije neće biti, već da će se natjecanje proširiti za iduću sezonu.

Plasman u Europu gledao bi se prema trenutnom stanju u trenutku prekida prvenstva. Također, ne zna se ni što će biti s Kupom Srbije koji je stigao do faze četvrtfinala. 

Više o svemu trebalo bi se znati u utorak za kad je UEFA zakazala izvanrednu sjednicu na kojoj će donijeti jednu od važnijih odluka u svojoj povijesti. 

Kako koronavirus utječe na Barcelonu:

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više