HNL

Samo je Celtic u svijetu ispred Hajduka po čudesnim brojkama posjećenosti

Miranda Cikotic/PIXSELL

HAJDUK iz utakmice u utakmicu koje igra na Poljudu ima najveću posjećenost u HNL-u, a ni na gostovanjima im ne izostaje podrška navijača.

Ponekad je razlika i drastična u odnosu na Dinamo i ostale konkurente, a prema podacima CIES-a, u razdoblju od 2013. do 2018., splitski je klub privukao 33,9 posto od ukupno svih gledatelja na utakmicama 1. HNL.

Prema podacima CIES Football Observatory u razdoblju od pet sezona (2013/14 - 2017/18) HNK Hajduk Split je privukao...

Posted by nogometplus.net on Wednesday, April 10, 2019

U tom segmentu su drugi u svijetu odmah iza škotskog giganta Celtica. Iza Bilih su Crvena zvezda, Olympiacos, Benfica, Rangers i brojni drugi klubovi poznati po fanatičnim navijačima i podršci.

Celticove prednosti su veći kapaciteti i posjećeni derbiji

Celtic svoje domaće utakmice igra na Celtic Parku kapaciteta za oko 60 i pol tisuća gledatelja, dok na Hajdukov Poljud prema Wikipediji stanu oko 34 tisuće gledatelja.

Uz to, Škotima u prilog ide i činjenica da gostuju kod Rangersa na Ibroxu kapaciteta za 51 tisuću gledatelja i uz to, Celtic Park i Ibrox su velikom većinom vremena ispunjeni do kraja.

U Hrvatskoj to nije slučaj uz izuzetak na neke derbije pa samim time ova je Hajdukova statistika još impresivnija.

Hajduk nedodirljiv u Hrvatskoj

Prema službenim statistikama za ovu sezonu Hajdukove nogometaše prosječno gleda 7583 gledatelja, igrali kod kuće ili u gostima.

Posebno je impresivna brojka za domaće utakmice - u deset utakmica, koliko su igrali pred gledateljima, pratilo ih je prosječno 12.811 navijača. 

Što bi tek bilo da se Hajduk bori za trofeje...

Trenutačno petoplasirana momčad HNL-a uvjerljiva je po domaćem segmentu ispred Dinama koji je na 3873 gledatelja u prosjeku na Maksimiru.

Modrima brojke dižu gostujuće utakmice, a možemo se samo zapitati kakve bi Hajdukove brojke bile da se, ako ništa drugo, barem bore za dvostruku krunu do posljednjeg trenutka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više