Samo Jurčić vidi da je Mandžukić opasan

TRENERA Dinama Krunu Jurčića zadovoljilo je više situacija iz pobjede nad Pomorcem.

"Prvenstveno sam zadovoljan jer smo prošli u polufinale kupa. Nadalje, trećina igrača koji će nastupiti protiv Temišvara osjetili teren, ipak dugo nismo igrali ovdje. Treća stvar je, jasno, zadovoljstvo jer se nitko nije  ozlijedio.", započeo je Jurčić izvješće nakon utakmice.

Nije želio komentirati individualne učinke, jer;

"Ovo je za neke igrače već 31. utakmica od početka sezone i iz respekta prema njima neću ulaziti u dublje analize. Dobili smo mir i pozitivnu atmosferu uoči Europa lige."

Pomorac?

"Pomorac je ekipa iz vrha druge lige i uvijek su te ekipe potentnije nego one koje se bore za opstanak. Želim Pomorcu da sljedeće sezone postane prvoligaš."

Izmiksanu je momčad Jurčić suprotstavio prvoligaškim gostima, no na lijevom boku nije bilo najavljenog Denisa Glavine. Upitno je i hoće li Glavina uopće ostati u Dinamu.

"Glavinu sam najavio, ali nakon treninga i konzultacija sa suradnicima zaključio sam da je trebalo dati šansu igračima koji konkuriraju za Temišvar. Također, sutra na treningu očekujem povratak Moralesa, Badelja i Butinu."

Domaća polusezona je završena, koliko je Jurčić zadovoljan?

"Zadovoljan sam polusezonom. Imamo šest bodova prednosti ispred prvog pratitelja, prošli smo u kupu i živimo u Europi. Najbitnije je da se planovi ostvare i jasno je da onda vlada satisfakcija. Ne treba unaprijed postavljati nerealne pozicije jer to kasnije može dovesti do frustracija. Izuzetno sam zadovoljan profiliranjem naših mladih igrača. Dovoljno govori interes stranih klubova.", elegantno je Jurčić izbjegao pitanja o šansama Dinama u Europi ukoliko zadnje kolo grupe donese veseli Božić.

Dakako, nije to bila jedina stvar o kojoj Jurčić ne želi razglabati. Nepoželjne teme su transfer lista, izjave igrača Ajaxa da ih  Anderlecht nimalo ne zanima..."

"Naša priprema za Temišvar nema veze s Ajaxom, nikome od igrača. neću dopustiti da se bavi njihovom utakmicom. Što se priča o transfer listama tiče, nije fer niti poželjno da se takve stvari raspravljaju prije kraja polusezone. Znam kako je to, bio sam i ja nekada igrač..."

Mandžukića gol i dalje ne ide. Čini se, nema ni previše motivacije. Igrač za veliku scenu Pomorcu ne može zabiti ni s pet metara. Posljednji je pogodak Dinamov najvrjedniji eksponat zabio još 19. rujna u pobjedi nad Varteksom.

"Mandžukića sam isforsirao da zabije, žao mi je što ova zadnja lopta nije ušla unutra. Bitno je da je osjetio travnjak te da je bio opasan. Želio sam ga malo iskušati sa Slepičkom, iako je i Kramarić zaslužio da ostane do kraja."

Pročitajte više