LIGE PETICE

SAMPDORIA - NAPOLI 2:4 Mertens zabio s 30 metara za drugu vezanu pobjedu

Foto: EPA

NAPOLI je u sjajnoj utakmici sa šest golova slavio kod Sampdorije 4:2 u 22. kolu Serie A i vezao drugu pobjedu. 

Napolitanci su poveli već u trećoj minuti kada je Milik nakon ubačaja Zielinskog s lijeve strane glavom zabio u desni kut. U 16. minuti već je bilo 2:0 za goste. Di Lorenzo je tijekom ubačaja iz kornera glavom s prve proslijedio loptu na drugu vratnicu, gdje je Elmas s nekoliko metara zakucao loptu u mrežu.

Embed from Getty Images

Ipak, Sampdoria se nije predala, naprotiv. Ekdal je u 26. minuti poslao dugu loptu, a Quagliarella uhvatio maestralan volej na rubu šesnaesterca i pogodio donji desni kut. Nije slavio gol iz poštovanja prema Napulju, gradu u kojem je rođen. No, domaći su potom krenuli po izjednačenje, a do njega i stigli u 73. minuti iz penala. Quagliarella je srušen u kaznenom prostoru, a Gabbiadini je zabio s bijele točke za 2:2.

Obje momčadi lovile su pobjedu, a do nje je na kraju stigao Napoli u 83. minuti. Insigne je šutirao i pogodio igrača Sampdorije, a lopta se na 13 metara odbila do Demmea, koji je iz prve pogodio lijevi kut i donio Gattusovoj momčadi novu prednost, a točku na i u 98. minuti stavio je Mertens. Golman Audero je istrčao nakon duge lopte i glavom odbio loptu, a ona je stigla do Mertensa koji je s 30-ak metara pogodio za konačnih 4:2.  

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Mertensova gola možete pogledati OVDJE.

Napoli je ostvario 13. pobjedu nad Sampdorijom u posljednjih 17 međusobnih dvoboja, uz tri remija i samo jedan poraz. 

Embed from Getty Images

Napolitanci su deseti s 30 bodova, koliko imaju i Verona te Bologna, dok je Sampdoria 16. s četiri boda više od opasne zone u kojoj je gradski rival Genoa. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više