Sandra Perković napravila nešto što nije nijedna europska atletičarka

Foto: EPA

SANDRA PERKOVIĆ rođena je da ruši rekorde. Rođena je da ispisuje povijest. Rođena je da bude prvakinja.

>> Sandra Perković peti put zaredom europska prvakinja

Put u besmrtnost

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u sklopu Europskog atletskog prvenstva, bacanjem diska na udaljenosti od 67.62 metara osvojila je peto uzastopno europsko zlato. Upisala se u povijest kao jedina (!) atletičarka u povijesti s pet uzastopnih kontinentalnih titula prvakinje u pojedinačnim disciplinama. Iza sebe je ostavila veličine poput ruske bacačice kugle Nadežde Čižove i njemačke daljašice Heike Drechsler.

Barcelona. Helsinki. Zürich. Amsterdam. Berlin. To je put Sandre Perković. Put u besmrtnost.

Sandra Perković potvrdila je titulu prve dame diska. Statistika je neumoljiva. Peterostruka europska prvakinja. Dvostruka svjetska prvakinja. Dvostruka olimpijska prvakinja. Vlasnica dvaju najboljih svjetskih rezultata posljednjih 25 godina. O dominantnim trijumfima u Dijamantnoj ligi već su napisane štorije.

Kraljica diska bez premca

Berlin se Sandri Perković naklonio i tijekom kolovoza 2009. godine kada se u svom premijernom seniorskom nastupu na velikom natjecanju profilirala u najmlađu finalistkinju svjetske smotre. Danas, devet godina kasnije, njemačka prijestolnica ponovno se naklonila hrvatskoj atletičarki. Kao, uostalom, i cijeli atletski svijet.

"Dat ću sve od sebe da opet ispišem povijest. Cijelu sam se godinu spremala za ovo natjecanje i spremna sam. Za razliku od mnogih koji tijekom olimpijskih ciklusa pauziraju godinu, ne želim odmarati. Želim biti najbolja", samouvjereno je najavila hrvatska sportska heroina pred finale Europskog prvenstva u Berlinu.

Naravno, uspjela je. S tendencijom da još dugi niz godina bude najbolja.

Pročitajte više