EUROPSKE LIGE

Santini i Milić ostali bez trenera, Anderlechtu prijeti neigranje Europe

Foto: EPA

BELGIJSKI prvoligaš Anderlecht raskinuo je suradnju s nizozemskim trenerom Fredom Ruttenom nakon što je poražen u svim utakmicama doigravanja, objavljeno je u utorak na službenim stranicama belgijskoga kluba. 

"Nakon tri dana razgovora između sportskih direktora i trenera, Fred Rutten je odlučio da ne želi više biti dio planova Anderlechta za iduću sezonu", navodi se u priopćenju kluba. 

Anderlecht je izgubio prve tri utakmice doigravanja, a onda je zbog baklji i dimnih bombi koje su njegovi navijači bacali u teren prekinuta utakmica protiv Standard Liegea u petak. Standard je u trenutku prekida vodio 2:0.

Bilježe povijesno lošu sezonu

Anderlecht je bio peti od šest klubova koji su se plasirali u doigravanje i prijeti mu, prvi put u 56 godina, da se ne kvalificira ni u jedno europsko natjecanje iduće sezone. Za Anderlecht nastupaju i dva Hrvata, Ivan Santini i Antonio Milić.

Rutten je preuzeo klupu Anderlechta u siječnju i vodio je klub u svega 13 utakmica. Prije je bio trener niza nizozemskih klubova, među kojima PSV-a i Feyenoorda te njemačkog Schalkea 04 i izraelskog Maccabija iz Haife. Cijelu je igračku karijeru proveo u nizozemskom prvoligašu Twenteu, a u dresu nizozemske reprezentacije nastupio je samo jednom. 

 

Pročitajte više