Saračević: Ovo nije normalno, još da Mišo zapjeva na poluvremenu

Foto: Index

HRVATSKA rukometna reprezentacija sinoć je slavila protiv Islanda 29:22 u drugom kolu Europskog prvenstva u Splitu.

Izabranici Line Červara uz pomoć 12 tisuća navijača u Spaladium Areni bez većih problema stigli su do važnih bodova protiv opasnih Islanđana.

Na današnjoj konferenciji za medije bili su prisutni: Zlatko Saračević, Marko Mamić te Igor Karačić.
 

"Rastemo iz utakmice u utakmicu. Ali moramo biti realni, nećemo se mi šetati ovako do kraja, bit će i teških trenutaka. Moramo biti strpljivi i kada ne ide i sve će doći na svoje", rekao je Zlatko Saračević.

Legendarni hrvatski rukometaš prokomentirao je i sljedećeg protivnika Hrvatske, reprezentaciju Švedske.

"Loše su otvorili protiv Islanda, imaju fenomenalnu kontru, tu moramo reagirati. Opasni su na svim pozicijama, ali imaju i oni svojih mana. Gledamo ih, cijenimo, ali znamo što trebamo napraviti protiv njih", rekao je Saračević.

Publika u Splitu?

"Čudesna atmosfera, stvarno svaka čast svima. Mislio sam da je navijanje protiv Srbije bilo vrh, ali jučer je bilo još bolje. Ovakvu atmosferu mogu napraviti samo Hrvati", iskren je bio Zlatko Saračević


Kako bi bilo da Mišo Kovač dođe pjevati na poluvremenu utakmice protiv Švedske?

"To bi bilo sjajno, ali bilo tko da dođe, bit će totalno ludilo na tribinama, u to sam siguran", rekao je trener hrvatske reprezentacije.

Drugi je pred novinare stao Igor Karačić. Srednji vanjski hrvatske reprezentacije kratko je prokomentirao svog suigrača Luku Cindrića.

"Cindrić je odličan igrač. Cindra i ja smo naviknuli u klubu jedan na drugoga, nemamo puno vremena, izbornik nam pomaže, brzo učimo akcije...", rekao je Karačić pa dodao:

"Imamo sustav s dva brza i šuterom na desnoj strani, ali imamo i druge jako bitne igrače na vanjskoj liniji i to se pokazalo jučer. Lino može puno toga pokazati."

 

Lijevi vanjski Marko Mamić jučer je postigao prve golove na prvenstvu, iskoristio je priliku koju mu je Červar pružio.
 

"Teško je čekati na klupi, ali gleda se dobrobit tima, kada ekipi ide dobro, nemaš se zašto žaliti. Sretan si kada uđeš u igru, razmišljaš samo o tome da pomogneš ekipi", iskren je bio Mamić.

Igrač poljskog Kielcea za kraj je dodao:

"Jednostavnije je igrati kada imate Cindrića i Karačića pored sebe, dosta su okomiti pa se obrana mora spustiti, a to otvara prostor za nas šutere, to je širina koja krasi ovu momčad."
 











 

Pročitajte više