ŠARIĆ UŠAO U POVIJEST Izjednačio rekord velikana Sixersa

Foto: Getty Images/Guliver Image

DARIO ŠARIĆ u uvjerljivoj pobjedi njegove Philadelphije protiv Dallasa (116:74) nije odigrao onako dobro i efikasno kako nas je razmazio proteklih mjeseci, ali mu je i to bilo dovoljno za novi pothvat.

Za 26 minuta u igri, Mavsima je zabio 10 koševa (šut 3/9, trice 0/2, slobodna bacanja 4/4), uz 7 skokova, 5 asistencija, te po jednu ukradenu loptu i blokadu.
 
Nije to uopće bilo loše, dapače, njegov učinak bio je u skladu sa sjajnim prosjekom u rookie sezoni (12.3 koševa, 6.3 skokova i 2.3 asistencije po utakmici), ali kada vidite koliko su koševa postigli Sixersi, očekivali biste više od njega, upravo zato što ove sezone igra sjajno.

Iako je u pobjedi s 42 koša viška, koja je trijumf Sixersa s najvećom razlikom još od Milwaukeeja 2008., Šarić ubacio samo deset koševa, to mu je bilo dovoljno da izjednači rekord s trima velikanima klupske povijesti.
Šarić je tako u rookie sezoni nanizao čak 18 uzastopnih utakmica na kojima je postigao dvostruki broj koševa, što su kao novajlije uspjeli samo Allen Iverson, Clarence Weatherspoon i Lee Shaffer.
 
Najbolji igrač Philadelphije zadnji put je manje od deset koševa postigao još 4. veljače, kada je u porazu od Miamija upisao tek četiri poena. 

Pročitajte više