Saša Bjelanović: Hrvatska je vrlo čudna reprezentacija

Foto: Luka Batelić/PIXSELL

SPORTSKI direktor Istre 1961 Saša Bjelanović (44) trenutno sudjeluje na "TransferRoom" sastanku u Rimu. "TransferRoom" je internetska platforma koja pokazuje klubovima koji su igrači dostupni za transfer i olakšava komunikaciju među njima. Omogućuje klubovima da izbace posrednike i čak ponude svoje igrače potencijalnim kupcima, a jednom godišnje se održavaju fizički sastanci korisnika platforme gdje se često odrađuju i poslovi u svezi transfera.

Događaj je medijski popraćen, a tom prilikom Bjelanović je dao kratak intervju za Tuttomercato u kojem se dotaknuo dovođenja talijanskog trenera Paola Tramezannija u klub, ali je i komentirao općenito stanje u SuperSport HNL-u ove sezone uz naglasak na povratak poznatih igrača u domaći nogomet.

Bjelanović: Htio sam dovesti Tramezannija u Hajduk

Na pitanje o tome kako je došlo do angažmana Tramezannija, odgovorio je: "Htio sam ga dovesti u Hrvatsku još dok sam radio u Hajduku, ali nisam uspio. Kasnije je stigao u Split, ali ja više nisam bio u klubu. Godinama smo si obećavali da ćemo se jednom profesionalno sresti, a kada sam imao priliku da ga dovedem, nisam uopće dvojio. On je poziv bez rezerve prihvatio, usprkos činjenici da se radi o klubu koji je malo manji od onih u kojima je radio. Pobudio nas je i u smislu rezultata i u smislu strasti."

Potom je komentirao zašto su se igrači poput Josipa Brekala, Ivana Perišića i Marka Roga vratili u Hrvatsku u zimskom roku: "Jer Dinamo ove godine više nije ona momčad koja je prethodnih godina uvjerljivo osvajala prvenstvo. Rijeka i Hajduk pokušavaju isto osvojiti prvenstvo i zato je stvoreno to interno natjecanje. Ovaj lov na prvo mjesto doveo je do toga da prva tri kluba više otvore svoje novčanike. Do prije nekoliko godina to je bilo nezamislivo."

Pričao je i o tome što se očekuje od hrvatske reprezentacije na Euru: "Hrvatska je vrlo čudna reprezentacija, koja ima kvalitetu, ali puno ovisi o motivaciji. Na velikim natjecanjima igrači imaju taj osjećaj pripadnosti koji omogućuje ekipi da igra bolje i dolazi dalje od svoje kvalitete. Nadam se da će Europsko prvenstvo proći dobro. Bit će ono posljednje za Luku Modrića i mnoge igrače njegove generacije."

 

Pročitajte više