LIGE PETICE

SASSUOLO - NAPOLI 1:2 Makedonski veznjak donio Gattusu pobjedu u 94. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

GENNARO GATTUSO ostvario je prvu pobjedu na klupi Napolija, i to u 94. minuti. Nakon poraza od Parme (0:1) Napolitanci su kao gosti preokretom srušili Sassuolo 2:1 u 17. kolu Serie A i slavili u prvenstvu nakon više od dva mjeseca. Junak utakmice bio je makedonski veznjak Elif Elmas. 

Branič gostiju Manolas je u 20. minuti glavom šutirao i pogodio prečku, a kazna za taj promašaj stigla je devet minuta kasnije golom Traorea, koji je zabio na drugoj vratnici nakon ubačaja Locatellija s lijeve strane. 

Traore je bio blizu drugog gola u 43. minuti, ali je njegov udarac obranio golman Meret i u tim trenucima spasio Napoli. U drugom dijelu Gattusova momčad zaigrala je puno bolje, a u 57. uspjela je izjednačiti. Allan je primio loptu, ušao na 13-14 metara u šesnaesterac i pogodio gornji kut za 1:1.

Obje momčadi su se otvorile i krenule po pobjedu, ali nisu imali sreće. Veznjak Sassuola Obiang je u 70. minuti zatresao prečku. Osam minuta kasnije odgovorio je Napoli. Callejon je pogodio prečku, a odmah nakon toga protivnički igrač je spašavao s gol-linije nakon udarca Insignea.

No Gattusova izmjena iz 70. minute, kada je u igru ubacio Makedonca Elmasa, omogućila mu je pobjedu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Nakon kornera s lijeve strane Di Lorenzo je glavom poslao loptu na drugu vratnicu, gdje je 20-godišnji Elmas s par metara poslao loptu u mrežu i donio važnu pobjedu.

Napoli je osmi s 24 boda i ima 11 bodova manje od četvrte Rome, dok je Sassuolo 13. s 19 bodova. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više