Sastanak u Andabakovoj vikendici riješio sve nedoumice među vodstvom Hajduka


SASTANAK Nadzornog odbora Hajduka na bračkom imanju Jake Andabaka, najvećeg dioničara Bijelih riješio je kako se čini kadrovske probleme oko kojih su se proteklih dana različito izjašnjavali Uprava i Nadzorni odbor Bijelih.

Osim većine članova Nadzornog odbora (od ukupno devetorice nedostajali su tek njegov predsjednik i bivši splitski gradonačelnik Ivan Kuret te župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader), gozbi kod Andabaka prisustvovali su, između ostalih, sportski direktor Iko Buljan, financijski direktor Milan Prgomet klupski pravnici Radovani i Primorac, te krupni dioničari poput Josipa Stojanovića Jollyja, a ne treba posebno napominjati kako je na Brači bio i predsjednik Uprave Hajduka Mate Peroš.

Andabakov miljenik Porta na probi će ostati deset dana

Upravo su se između Peroša i Andabaka razilazila mišljenja po pitanju angažmana Richarda Porte pa ne čudi što je svaka nesuglasica u dobroj atmosferi oko urugvajskog napadača otklonjena.

Dogovoreno je tako da će Porta ostati u Hajduku na probi sljedećih 10 dana, a ukoliko zadovolji struku potpisat će trogodišnji ugovor s Bijelima koji bi mu, kako neslužbeno doznajemo, garantirao 200 tisuća eura godišnje.

Palac gore od strane Nadzornog odbora dobio je i Nigerijac Eliakwu koji na prvom otvorenom treningu po povratku iz Slovenije u Austrije najblaže rečeno nije oduševio stotinjak pristaša Hajduka koji su došli pogledati trening. Predsjednik Peroš je izrekao planove glede Eliakwua:

"Prije pregovora oko potpisa ugovora Eliakwu će morati proći medicinske preglede, a dogovor možda i ne bude postignut do 24. srpnja kad je krajnji rok za prijavu igrača za treće pretkolo Europske lige. Međutim, nije nam to toliko presudno jer igrača dovodimo za tri naredne godine, a ne za jednu ili dvije utakmice."

Rodić potpisao na tri godine, slijede isplate Frankfurtu i Varteksu za Ljubičića i Sačera

Posljednje pitanje na koje se našlo na dnevnom redu današnjeg sastanka tiče se Siniše Linića, samo je potvrđeno ono što se otprije znalo. Nakon što se u dosadašnjem boravku u Splitu nije uspio nametnuti, riječki će veznjak sreću potražiti negdje drugdje budući da je s njim dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Na Braču je istaknuto još i kako je klub s Ivanom Rodićem potpisao trogodišnji ugovor, a bivšim klubovima novopridošlih Marija Sačera i Kreše Ljubičića biti će prema propisima UEFA-e uplaćena naknada za razvoj i treniranje.

Pročitajte više