SAUDIJSKA ARABIJA - EGIPAT Salahov oproštaj od Svjetskog prvenstva

PONEDJELJAK nosi početak posljednjeg, trećeg kola natjecanja po skupinama. Susretom u 16 sati u Volgograd Areni natjecanje će zaključiti Saudijska Arabija i Egipat. 

Obje ekipe upisale su po dva poraza, uz ukupnu gol razliku 1-10. Dok se od Saudijske Arabije očekivalo da bude na začelju i s dva poraza, od Egipta su svi očekivali borbu za prolazak dalje. Ipak, bez Mohameda Salaha u prvoj utakmici nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti Urugvaju, a kasni gol Gimeneza otrgnuo im je bod. Protiv Rusije Salah je bio na terenu, ali domaćini su slavili s uvjerljivih 3:1, a autor jedinog egipatskog pogotka je upravo Salah koji je bio precizan s bijele točke.

Inače, očekuje se kako bi Hector Cuper u posljednjem susretu mogao dati priliku Essamu El Hadaryju na golu Egipta, čime bi postao najstariji igrač u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava. Rekord i dalje drži Faryd Mondragon koji je protiv Japana 2014. godine branio s 43 godine i 3 dana. Sam El Hadary je na te navode izjavio: "Nastavit ću služiti svojoj domovini, igrao ili ne."

Potencijalne postave:

Saudijska Arabija (4-5-1): Al-Mosailem; Al-Bulaihi, Howsawi, Al-Breik, Al-Shahrani; Al-Faraj, Otayf, Al-Mogahwi, Al-Dawsari, Bahebri; Asiri.

Egipat (4-4-2): El-Hadary; Gabr, Hegazi, Fathy, Abdel Shafy; Hamed, Elneny, Trezeguet, Said; Salah, Mohsen.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više