Savez stao iza Löwa nakon najtežeg poraza Njemačke u gotovo 90 godina

Foto: Getty Images

JOACHIM LOW ostaje izbornik Njemačke do Eura 2020. unatoč katastrofalnom porazu od Španjolske od 6:0 u utorak navečer. 

Bio je to najteži poraz Nijemaca u posljednjih gotovo 90 godina, ali Löw je dobio znak podrške od njemačkog nogometnog saveza koji vodi predsjednik Fritz Keller.

Predsjednik saveza otkrio što je zatekao u svlačionici nakon utakmice

Löw se našao pod najoštrijim kritikama u 14 godina mandata nakon sramotnog poraza u Sevilli. No iz saveza su u srijedu poslijepodne poslali priopćenje u kojem su stali iza njemačkog izbornika.

"Imali smo crnu i jako bolnu večer u Sevilli. Gledatelji kod kuće, ja, trener, igrači. Bio sam u svlačionici nakon posljednjeg sučevog zvižduka i osjetio da su svi ekstremno nezadovoljni. Ali osjetio sam i volju za popravljanjem situacije. Naša mlada momčad može rasti nakon ovog neuspjeha, u kojem su nedostajali strast i srčanost, samo ako pažljivo analiziramo situaciju i donesemo nužne zaključke. Ova ekipa ima potencijal", rekao je Keller.

Savez neizravno stao iza izbornika

Predsjednik saveza je dao podršku Löwu. Doduše, neizravnu.

"Donijeli smo svjesnu odluku za promjenom i mnogo mladih i novih igrača je ušlo u reprezentaciju. Taj put, kako ste vidjeli jučer, zna biti vrlo težak te ponekad vodi takvim porazima. Čak i da bi svi poželjeli drugačiji izlaz iz ove teške situacije, ali do tada još uvijek uspješne natjecateljske godine, naš će izazov i dalje biti formiranje jake momčadi za sljedeća tri glavna turnira: Europsko prvenstvo iduće godine, Svjetsko prvenstvo 2022. godine te Europsko prvenstvo kod nas u Njemačkoj 2024. godine", dodao je.

Njemački mediji nagađaju da će izbornik sam odstupiti

Ovo priopćenje stiže nakon što je direktor reprezentacije Oliver Bierhoff odmah nakon kraja utakmice u Španjolskoj inzistirao na tome da savez pruži potpuno povjerenje Löwu. 

Löwu ugovor s Njemačkom istječe 2022. godine, ali Sport1 javlja da postoji velika šansa da će 60-godišnjak sam odstupiti nakon iduće godine i Eura. Nakon katastrofe u Sevilli napadnut je i kritiziran kao nikad dosad. Svi njemački mediji pišu o katastrofi neviđenih razmjera, sramoti i poniženju

Pročitajte više