Savo Milošević više nije izbornik BiH. Naslijedit će ga legenda i želja navijača?

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

SAVO MILOŠEVIĆ više nije izbornik Bosne i Hercegovine, pišu tamošnji mediji. Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je da neće produljiti ugovor s Miloševićem nakon što nije uspio dovesti reprezentaciju do plasmana na Europsko prvenstvo. U dodatnim kvalifikacijama BiH je poražena od Ukrajine. Milošević je bio izbornik od rujna 2023. godine.

Barbarez novi izbornik?

Mediji iz BiH također navode da je 52-godišnji Sergej Barbarez najveći favorit za upražnjeno izborničko mjesto. Barbarez je igračka legenda i bivši kapetan Bosne i Hercegovine, ali dosad nema nikakvog trenerskog iskustva. Unatoč tome već je godinama bio velika želja navijača BiH, a u stručnom stožeru bi mu se trebao pridružiti Emir Spahić, još jedan nekadašnji kapetan reprezentacije.

Barbarez je za reprezentaciju BiH igrao od 1998. do 2006. te je u tom periodu skupio 47 nastupa i 17 golova. Gotovo cijelu igračku karijeru proveo je u Njemačkoj, gdje se 1991. uputio iz Veleža. Nastupao je za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Pročitajte više