Esport

Savršena partija Perkza i ekipe: Napravili nešto što još nitko u Europi nije

Foto: Riot Games

LUKA "Perkz" Perković i G2 Esports u subotu su srušili još jedan rekord. U četvrtom tjednu League of Legends European Championshipa pregazili su Fnatic u samo 20 minuta i 30 sekundi, što je nova najbrža pobjeda u povijesti premijernog League of Legend natjecanja u Europi.

>Nova hit igra već postavlja rekorde: 10 milijuna igrača u samo tri dana

Nakon četiri tjedna League of Legends European Championshipa G2 Esports i Perkz su i dalje neporaženi s osam pobjeda iz jednako toliko mečeva. Savršen omjer je impresivno postignuće, ali način na koji G2 Esports igra i pobjeđuje još je impresivniji. Potvrda toga je i rekordna pobjeda nad Fnaticom, koji nije dobro ušao u novu sezonu. 

Perkz i društvo djeluju nedodirljivo, a savršenu sliku tek je malo narušila nešto lošija partija protiv tima exceL s kraja prošlog mjeseca u kojoj je na kraju Rasmus "Caps" Winther uspio svoju ekipu odvesti do pobjede. 

Foto: Riot Games

Meč između G2 Esportsa i Fnatica inače je najveći derbi u Europi, ali ove sezone to nije slučaj. Ogled dvaju najtrofejnijih europskih timova završio je u rekordnom vremenu. Razlog tome je nevjerojatna forma G2 Esportsa te loša Fnatica, koji je predzadnji na ljestvici s tek dvije pobjede. 

Prije početka meča posebno se isticao ogled između Perkza i Martina "Rekklesa" Larssona, dvaju najvećih imena europskog LoL-a posljednjih godina. Međutim, i to je otišlo na stranu hrvatskog gamera. Perkz i njegov partner na botu Mihael "Mikyx" Mehle na samom su otvaranju meča uspjeli postaviti visok tempo i ostvariti prednost, koju su uz pomoć suigrača nadalje konstantno povećavali. Ovakav Fnatic nije imao šanse. G2 Esports je partiju završio s rezultatom 14-4 i prednošću od 14 tisuća golda. 

Foto: Riot Games

Poseban je ovaj meč bio i Capsu, koji je prije početka sezone prešao upravo iz Fnatica u G2 Esports. Transfer nije prošao bez drame, ali čini se kako se situacija smirila. Rekkles je priznao da razumije zašto ja Caps otišao iz ekipe, a nakon meča dvojac se i sportski pozdravio. Caps je odigrao još jednu sjajnu partiju na Zoe, bez obzira na smrt na početku meča. Marcin "Jankos" Jankowski je bio sjajan na Olafu i bilo ga je po cijeloj mapi.

Svaki pojedinac u G2 Esportsu odigrao je odlično, a pobjedu u rekordnom vremenu strani mediji nazivaju i savršenom. Iz tjedna u tjedan Perkz na novoj pozicija igra sve bolje, a njegov agresivni stil igre odgovara i njegovom novom partneru. Međutim, od idućeg tjedna igra se na novoj verziji igre 9.3 koja donosi neke velike promjene. G2 Esports će se morati prilagoditi prije protivnika, ako žele nastaviti svoj neporaženi niz. 

Ne može se dovoljno istaknuti koliko je mentalitet igrača i atmosfera u ekipi važna za ovakav uspjeh G2 Esportsa. Samouvjereni su i pomalo bahati, a uz to se i odlično zabavljaju. Na društvenim se mrežama igrači međusobno podbadaju i zafrkavaju, pomalo i "trollaju". Nekad, čak i za vrijeme meča, a kako i ne bi, s obzirom na rezultate.

Ipak, iz izjava igrača se da iščitati da im glave nisu u oblacima. Slika je to čitave G2 Esports organizacije Carlosa "ocelotea" Rodrigueza, koji je još kao igrač imao sličan karakter, a kasnije je to prenio na svoju čitavu organizaciju. Igrači su kliknuli i zasad sve djeluje kao iz bajke, samo neka potraje. 

U League of Legends European Championshipu G2 Esports sada uvjerljivo drži prvo mjesto s 8-2, iza njih su Vitality i Schalke 04 sa 6-2. Fnatic je trenutno na predzadnjem mjestu s omjerom 2-6 kao i exceL Esports, dok uvjerljivo zadnje mjesto drži Rogue bez pobjede. 

Pročitajte više