Schiavone i Dementijeva prve polufinalistice Roland Garrosa

PRVE su polufinalistice drugog Grand Slam turnira godine, Roland Garrosa, peta nositeljica Ruskinja Jelena Dementijeva i 17. nositeljica Talijanka Francesca Schiavone.

Dementijeva je u "ruskom derbiju" svladala Nadiju Petrovu iako je u meč zakoračila gubitkom prvog seta 6:2. No, u nastavku meča je Petrova osvojila samo dva gema, oba u drugom setu, dok je u trećem isključivo statirala na Suzanne Lenglen stadionu.

Bio je to njihov petnaesti meč u karijeri te sada Dementijeva ima pozitivan omjer 8:7. No, Dementijeva je dobila posljednjih pet mečeva u srazu s godinu dana mlađom sunarodnjakinjom.

Francesca Schiavone nikada u karijeri nije igrala polufinale nekog Grand Slam turnira, a ovom prilikom je ostvarila taj osobno veliki uspjeh, pobijedivši u četvrtfinalu treću igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki, sa 6:2, 6:3.

Od početka do kraja je pametna Talijanka kontrolirala meč i zasluženo pobijedila te time "osvetila" svoju sunarodnjakinju Flaviju Pennettu, koja je kolo ranije ispala od Wozniacki.

U karijeri su Schiavone i Dementijeva igrale čak deset puta i Ruskinja vodi 6:4.

U druga dva četvrtfinalna ogleda (u srijedu) se sastaju Serena Williams i Samantha Stosur te Jelena Janković i Jaroslava Švedova.

 

Roland Garros, tenisačice (četvrtfinale):

Schiavone (17) - Wozniacki (3) 6:2, 6:3

Dementijeva (5) - Petrova (19) 2:6, 6:2, 6:0

Pročitajte više