NBA doigravanje

Schröder udario Tuckera po preponama, ovaj mu vratio udarcem glavom

Foto: Getty Images

HOUSTON Rocketsi su u petoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja svladali Oklahoma City Thunder rezultatom 114:80 i poveli s 3:2 u seriji. Priliku za plasman u polufinale Zapada imat će u već u ponedjeljak.

Uz povratak Russella Westbrooka na parket, u subotu navečer najviše se pričalo o događaju iz treće četvrtine u kojemu su protagonisti bili Dennis Schröder i P.J. Tucker. Potonji je napravio blok za Jamesa Hardena, a Schröder ga je udario po preponama.

Tucker je pao na pod nakon neugodnog udarca, ali se ubrzo ustao i glavom udario Schrödera. Nakon pregledavanja snimke sudac James Capers je isključio oba igrača.

"Razumijem zašto je P.J. isključen i možda je Dennis također trebao biti isključen. Ali opet. Tucker je napravio nedozvoljeni blok. Neću pokušavati pročitati Dennisove misli", kratko je nakon utakmice kazao trener Thundera Billy Donovan.

Schröderovo isključenje bilo je previše za Thunder koji je do tog trenutka igrao na pogon njemačkog košarkaša. Do trenutka isključenja Schröder je imao 19 poena na svom kontu, od čega je njih 18 postigao u drugoj četvrtini.

Schröder već ima povijest udaranja protivničkih igrača u prepone. Davne 2013. dok je igrao u Atlanta Hawksima isto je napravio tadašnjem centru Sacramento Kingsa DeMarcusu Cousinsu.

Pročitajte više