Šef hrvatskih sudaca smatra da Soudani ne treba biti naknadno kažnjen

Screenshot (Arenasport)

HILAL SOUDANI još uvijek nije siguran za maksimirski derbi protiv Hajduka. Naime, jedan od najboljih igrača Dinama strahuje od naknadne kazne nakon što je na posljednjem susretu protiv Lokomotive namjerno udario suparnika.
 
Sudac je vidio Soudanijevo udaranje bez lopte, ali mu nije pokazao niti karton zbog kojeg bi propustio derbi s Hajdukom već je došao do Alžirca i pokazao mu znak "respect", znak međusobnog uvažavanja koje kao geslo svaki sudac nosi na svom dresu.
 
Soudani može naknadno biti kažnjen ako ga disciplinskom sucu prijavi neki član HNS-a, što mogu biti i Hajduk i Rijeka, budući da ga nitko s utakmice Lokomotive i Dinama nije prijavio.
 
Ante Kulušić, predsjednik sudačke komisije, smatra da Soudani ne bi trebao biti kažnjen.
 
"Mislim da ne postoji mogućnost da bude kažnjen jer nije riječ o brutalnom startu. Razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja je ogromna. Nikad u povijesti nije se dogodilo da netko naknadno dobije žuti karton", rekao je Kulušić za Dnevnik Nove TV.
 
Međutim, FIFA je uvela kažnjavanje putem snimke još 1994. godine, a i iz HNL prošlosti imamo primjere naknadnog kažnjavanja...
 
"Postoje razlike u svijetu gdje igrač kada udari igrača s leđa da nitko nije vidio sudac ga kazni. U ovom slučaju ne postoji, sudac je trebao u ovom slučaju dati opomenu, minimalno žuti, nije to napravio sankcioniran je i ništa se drugo ne može napraviti", smatra Kulušić.
 

Pročitajte više