Šef sigurnosti HNS-a o ustaškoj pjesmi BBB-a: Nažalost, kazne su postale redovne

Foto: Screenshot

DINAMO je u subotu u 12. kolu SuperSport HNL-a gostovao kod Gorice i izgubio preokretom 2:1. Stadion je bio rasprodan i Dinamo je imao ogromnu podršku. Sredinom drugog poluvremena navijači Dinama pjevali su stihove ustaške budnice: "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom."

Uz skandiranje "Oj Hrvatska, nezavisna država", vidljivo je istaknut i transparent na kojem je pisalo: "Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka." Riječ je o parafrazi stiha iz pjesme (Istrčale zagrebačke frajle). Podsjetimo, istu pjesmu pjevali su i navijači na Opus areni na susretu između Hrvatske i Turske.

"Kazne su redovna procedura"

Oni su uhićeni i u vrlo kratkom roku osuđeni, a u navijačkim redovima se proširila navodna vijest da je riječ o članovima vinkovačkih Ultrasa. Boysi su na ovaj način izrazili podršku navijačima Cibalije. Slučaj u Velikoj Gorici za Vijesti Nove TV komentirao je šef sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević:

"Na toj utakmici, kao i na svakoj HNL utakmici, su delegat i časnik za sigurnost koji su nakon utakmice sačinjavali izvješće koje predaju disciplinskom sucu koji odlučuje o elementima prekršaja. To obično bude kroz nekoliko dana. To je, nažalost, postala redovna procedura iz kola u kolo."

Pročitajte više