ŠARIĆ OSTAO BEZ PRESTIŽNE NAGRADE Brogdon izabran za rookieja sezone

Screenshot: NBA/Youtube

ZAVRŠEN je posljednji NBA show sezone, svečana dodjela nagrada najboljim košarkašima godine. Među elitom se našla i hrvatska zvijezda Dario Šarić.

Nekoliko sati prije svečane dodjele Šarić je službeno izabran u prvu petorku NBA lige sastavljenu od najboljih "rookieja" sezone. Prvi je Hrvat u tom prestižnom društvu.

Šarić je bio nominiran i za najboljeg "rookieja" godine, što je zaslužio svojim briljantnim igrama u debitantskoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. U samo par mjeseci od dečka s "Barbie" ruksakom postao je miljenik navijača i suigrača i jedan od najboljih igrača u momčadi. 

> Shaquille O`Neal: Dario Šarić je najbolji rookie

Šarić se za najveće priznanje borio sa suigračem iz Philadelphije Joelom Embiidom, a treći kandidat za "rookieja" godine je igrač Millwaukeeja Malcolm Brogdon koji je na kraju i dobio nagradu. Zanimljivo, Šarić i Embiid su tijekom sezone pokupili pet od šest nagrada za rookieja mjeseca na Istoku, Brogdon nije nijednu, ali je na kraju izabran za najboljeg.

Oba Šarićeva konkurenta imala su sjajnu sezonu. Brogdon je u 75 utakmica imao prosječno 10,2 poena, 4,2 asistencije i 2,8 skokova. Embiid je postizao 20,2 koša i 7,8 skokova po utakmici, no zbog ozljeda je odigrao samo 31 utakmicu.

 

U dresu Philadelphije Šarić je u svojoj prvoj sezoni odigrao 81 utakmiu i u prosjeku postizao 12.8 koševa, 6.3 skokova i 2.2 asistencije. Šibenčanin je u 14 utakmica upisao 20 i više poena, najviše protiv Chicago Bullsa kojima je zabio 32 poena, a ostvario je i 10 double-doublea.

Dodjela NBA nagrada najboljim igračima u pojedinim kategorijama održana je u New Yorku.

Nagrade se dijele i za najkorisnijeg igrača regularne sezone, najboljeg obrambenog i najboljeg šestog igrača te onoga koji je ostvario najveći napredak u posljednjoj sezoni.

Tweetovi s temom ##NBAAwards  

Pročitajte više