Senzacija na Rujevici. Francuski mediji tvrde da PSG prati igrača Rijeke

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RIJEKA je zasluženo vodeća momčad Supersport HNL-a nakon 25 odigranih kola i sve više se vjeruje da može ponoviti šampionsku 2017. godinu. Gotovo svi igrači igraju konstantno u jako dobroj formi i sporadično dobivaju hvalospjeve, ali se premalo priča o tome da Toni Fruk (22) igra nevjerojatnu sezonu i da je uvjerljivo najbolji asistent lige. Suigračima je namjestio gol deset puta. Prvi u ligi iza njega su Benedik Mioč i Ramon Mierez s po šest asistencija.

Rođeni Našičanin davno je prepoznat kao veliki talent i prvo je kao 16-godišnjak otišao u belgijski Mouscron, a ubrzo ga je za 1.5 milijuna eura otkupila Fiorentina. Nakon uspješnih epizoda na posudbi u Dubravi i Gorici, Fruk je u Rijeci očito pronašao pravo mjesto za sebe i igra vrhunski nogomet. On je blizu rušenja apsolutnog rekorda Rijeke u broju asistencija u jednoj ligaškoj sezoni, koji sada drži Igor Novaković, koji je u sezoni 2005./06. imao 13 asistencija.

Dobre igre u Rijeci nisu prošle nezapaženo te se u francuskim medijima pojavila pomalo nevjerojatna informacija da je za Fruka zainteresiran jedan od najbogatijih klubova na svijetu i višestruki francuski prvak PSG. Navodno su skauti pariškog diva gledali Fruka uživo na nekoliko utakmica ove sezone i vide ga kao igrača kojeg bi mogli dovesti u ljetnom prijelaznom roku. Transfermarkt Fruka procjenjuje na 3.5 milijuna eura, a ugovor mu istječe na ljeto 2027. godine.

Grafika: Sofascore

Pročitajte više