SENZACIJA U BARU Mali Mornar srušio moćnu Zvezdu, igrat će se majstorica za finale Aba lige

Foto: Screenshot

KOŠARKAŠI Mornara izborili su odlučujuću, treću utakmicu polufinala doigravanja regionalne ABA lige nakon što su u Baru pobijedili Crvenu zvezdu 88:84 i tako izjednačili na 1-1.
 
Bila je to prva pobjeda crnogorskog sastava nakon pet uzastopnih poraza od Crvene zvezde.
 

Mornar je bio bolji veći dio utakmice, no u samoj završnici je umalo prosuo čak 14 koševa viška. Domaćin je nakon prve četvrtine vodio devet razlike (30-21), na poluvremenu je imao +3 (48-45),  a na kraju treće četvrtine pet koševa prednosti (69-64). Kada je Mornar četiri minute prije kraja poveo sa 14 koševa viška (84-70) činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. No gosti su serijom 11-1 smanjili na 85-81, a 30 sekundi prije kraja i na minus tri (87-84). Ipak, više od toga nije išlo i Mornar je izborio neočekivanu pobjedu. 
 

Domaćine su do slavlja predvodili Nemanja Vranješ sa 29 koševa, te Derek Ryan Needham sa 28 koševa i pet asistencija. Kod Crvene zvezde najefikasniji su bili Dejan Davidvac sa 14, te Ognjen Dobrić i Alen Omić sa po 11 koševa. 
 
Odlučujuća, treća utakmica je 2. travnja u Beogradu.
 
I u drugom polufinalnom paru igrat će se 'majstorica', nakon što je Cedevita u drugoj utakmici u Domu sportova svladala Budućnost sa 82-75 izjednačivši na 1-1. O putniku u finale odlučivat će treća utakmica koja će se igrati 1. travnja u Podgorici.

Pročitajte više